Lingonlimpan

 

Avlång brödform - 1 kkp = 1½ dl

 

  • 3 kkp grahamsmjöl
  • 2 kkp vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1½ kkp lingonsylt (Jag brukar använda 2 kkp, brödet blir lite krämigare då)
  • 2 kkp kall mjölk

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  3. Tillsätt lingon och mjölken
  4. Blanda väl och häll i en välsmord form, (låt stå någon minut om ni vill ha en slät yta)
  5. In i ugn, grädda 45-60 min i 175 grader. Stick i brödet efter 45 min, om stickan är kladdig låt stå några minuter till. I vår ugn så brukar jag låta den stå i 52 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0