Stora klivet till sambos

Ursäkta det sömndrucknauttrycket på Erik på bilden till vänster ;)
 
Nu precis tog jag och Erik ett stort steg i vårt förhållande. Eller vi och vi, eller ja, vi och vi. Eller ja, jag och jag. Jag vet inte riktigt hur man ska säga men jag har iallafall adressändrat, så från och med måndag så är jag skriven här i lägenheten. Det är en ganska konstig historia hela saken men jag har bott hos Erik i nästan 2 år, men jag har inte varit skriven här då jag inte har velat det pga olika omständigheter (har ingenting med förhållandet att göra) utan mer ekonomin. Jag har helt enkelt inte velat vara skriven någonstans där jag inte kunnat göra rätt för mig rent ekonomiskt. Men nu så, nu börjar en ny fas i mitt och liv och det är det hela med jobb och allt som hör till det, så nu äntligen kan vi påbörja en ny fas i vårt liv och börja leva som sambos! Hur underbart och roligt som helst. Så nu på kvällen har vi suttit och pratat igenom allt med ekonomin, vad vi betalar för osv och även skrivit ner allting så vi har det på papper. Väldigt skönt att få det gjort, det känns så bra verkligen! Är en väldigt glad tjej då jag väntat på det här hur länge som helst. Det enda som är kvar att göra är att gå ner till förvaltningen för att be och få mitt namn på dörren. Vilket kliv jag gjort i mitt liv idag. Ett väldigt stort kliv om ni frågar mig...
 
 
 

Vad tycker ni om filmen "En dag"?

 
 
Just nu så läser jag "En dag". Jag har verkligen fastnat för deras relation, Emma och Dexters. Igår när jag satt och väntade på Erik så läste jag lite och blev helt "caught up" i den och var bara tvungen att se trailern till filmen, som jag egentligen ämnat att se efter jag läst klart boken men jag kunde helt enkelt inte hålla mig. Jag tycker den verkar rätt bra.. Min fråga är nu om någon av er har sett den och vad ni tyckte om den?
 
 

"bakis", sushilängtan och sjukling?

 
Det är roligt egentligen hur man kan få mersmak av någonting som man precis ätit. Igår i Sollentuna C så åt vi en snabb middag och jag tog sushi, den var god men inte den godaste jag ätit (där rekommenderar jag verkligen sushin i PK-huset här i Stockholm) men idag så är jag än mer sugen på det, skulle kunna äta det till både lunch och middag idag.. Roligt hur det fungerar det där. Det gick iallafall bra igårkväll för oss, dock var klänningen inte som jag tänkt mig, jättegenomskinlig och i konstigt material men det känns ändå bra så jag kan släppa tanken på den, haha. På IKEA så var det rätt så lugnt och som vanligt när man är där så åker man hem med mer än man tänkt sig, men det blev ingenting onödigt iallafall så det är ju skönt. När vi kom hem, helt slut, så dukade vi fram lite ost och kex som jag köpte till Erik i förrgår, gott men jag blev så otroligt mätt på ganska få kexbitar, men gott som jag sa. Vi började kolla på "The lost boys" på 5an vid fem i 11 men jag höll på att somna så vi gick och la oss istället, men det är definitivt en film vi ska hyra sen, den verkade riktigt bra.
 
Nu har vi tvättid och jag börjar känna mig hängig och lite förkyld... Kan kanske bero på att jag och mamma var ute och gick på en promenad här om dagen när det började att ösregna och hagla... Vi var ju inte direkt klädda för det, så jag blev ju rätt blöt (typ som att jag precis stigit ut duschen, kan visa bild från det senare) och kroppen blev väl nerkyld osv. Så efter tvätten så ska jag nog bara sitta här i soffan och slöa och dricka te. Tanken var att vi skulle till landet ikväll också men vi får väl se hur jag mår, vill inte riskera att smitta någon. Saken är ju den att det kan vara en reaktion av min fibromyalgi också eftersom vi var på Ikea igår och jag bar tungt och slet lite.. Det är det som är det jobbiga, kroppen reagerar och blir "bakis" utav sådant och då kan jag må lite hur som helst dagen efter: Ha jätteont i kroppen, ha migrän, ha hög feber eller som nu, känna mig förkyld, så vi får helt enkelt se vad som händer under dagen med det hela. Surt.
 
 

Grön make-up

© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
Jag fick, till min glädje, med mig Erik, så när han slutar vid 4 så åker vi till Sollentuna C för att kolla på Cubus och när vi ändå är där så tänkte vi passa på att äta middag. Efter det åker vi till Ikea för lite snabba inköp, när vi kommer hem så har vi lite ost och kex som väntar på oss. Tänkte att jag skulle göra mig lite extrafin till kvällen så det fick bli en grön make-up idag, trivs jättebra i det och känns som att det passar fint med håret. Tog bilder både med och utan glasögon så ni får se helheten riktigt ordentligt. Nu ska jag äta lite mellis och ta en kopp te och titta på tv. Hoppas ni får en fin fredag så hörs vi mer senare? Hann även med att springa och träna förut så det känns som att den här fredagen både har börjat och kommer fortsätta väldigt bra för mig ♥


Photoshoot - Black and white


Att vända problem till möjligheter

               
 
Bilder lånade från Cubus.com
 
Hittade den här jättefina klänningen i en tidning igår och letade upp den idag på Cubus.com, när jag ändå var där inne så såg jag den här söta bikinin, men nu till det som gör mig frustrerad, arg och förvånad - Varför kan man inte beställa från sidan? Trodde alla stora kedjor hade den möjligheten. Visst kan jag åka till stan eller Sollentuna C för att titta på den men jag har inte riktigt den lusten den här helgen, och jag vill framförallt verkligen ha klänningen, den är så vacker. Okej, nu ska jag försöka se detta problem som en möjlighet som jag pratade om igår (måste ju leva upp till mina egna ord). Det positiva med det här är att jag måste åka till Cubus och där kan jag faktiskt prova klänningen och bikinin och se om det är någonting för mig, om dem passar så kan jag handla dem direkt och slipper frakt och väntetid på att det ska landa ett paket i brevlådan istället för att beställa och sedan behöva returnera om det inte passar mig. Så, nu känner jag mig lite lättare till mods. Nu ska jag bara försöka smöra för Erik att åka dit i helgen... Lite svårare dock men jag ska göra mitt bästa.. Gjorde ju trots allt mysmiddag till honom igår.. Hmmm...
 
 

Gårdagens händelser


Jag var rätt trött när jag kom hem igår så det blev ingen mer bloggning för mig då. Som tur är så hade jag kameran med mig hela dagen och det blev lite bilder. Började dagen med att åka till frissan. Åkte med världens mest otrevliga busschaufför men jag misstänkte att hon fräste åt mig för att hon var 10 min sen och att någonting hänt henne på morgonen så slog bort känslan av att ta åt mig, ett riktigt bra knep om man känner att en människa projicerar och lägger ut sin ilska på dig. Jag färgade botten och klippte mig, är jättenöjd. Klippte det lite mer jämnt då jag sparar ut det nu igen, känns så fräscht och Mia avslutade med att locka till håret lite, bilder på frisyren kommer senare. Jag är iallafall alltid nöjd när jag åker från Mia, det var även hon som gjorde att jag gick från blondin till rödhårig och vi diskuterade det igår. Jag har inte ångrat mig en sekund att jag färgade håret och jag trivs så mycket mer i den här färgen än jag gjorde i det blonda. Hon sa även att hon inte känt den självklarakänslan att jag ska vara rödhårig med någon annan kund som ändrat hårfärg, det gjorde mig väldigt glad att höra! Efter det så hämtade pappa upp mig och vi åkte mot Bromma där vi besökte "Vican" som är ett företag som säljer nya och begagnade arbetsmiljömöbler, jättetrevliga och väldigt bra och praktiska möbler. Nu väntar vi bara på en offert på det vi hittade så får vi se, men jag är säker på att det kommer bli väldigt snyggt och bra. Vi var där i någon timme och efter det så åkte vi och handlade lite fika för att sedan åka tillbaka till kontoret, där fick jag spana in mitt blivande rum och hur långt dem kommit med renoveringen, jätteskoj! Ser fram emot min inskolning av allting.
 
 
 

Nails

 
Var i tisdags och fixade naglarna hos Sussie. Kortade ner dem och gjorde bara vanliga naturella, men ack så fräscht och fint det känns. Det har dock kliat i mina fingrar så länge för att få måla naglarna så gjorde det då på kvällen och färgen fick bli denna, nr 54 från Depend. Riktigt härlig turkosgrönfärg.
 
 
 

Tänkvärda och kloka ord och tips

 
 
Tänkte visa er meningar som är tänkvärda och väldigt användbara i vardagen:
"Optimism är att se varje problem som en möjlighet"
"I varje givet ögonblick gör varje människa så gott hon kan, efter sin förmåga, just då"

De här "ordspråken" har jag placerat över vår säng så att vi ser dem varje dag. Dem ger mig väldigt mycket och det ligger så mycket sanning i dem. Jag försöker att se allting positivt, det är svårt vissa gånger men oftast så lyckas jag. Det krävs hård mental träning men när man väl är där är det verkligen fantastiskt. Om man börjar med att försöka se ett problem varje dag som en möjlighet så kommer man komma långt och vardagen kommer att bli så mycket roligare och bättre.
Det andra ordspråket går jag själv efter, för jag gör inte mer än jag orkar med, just då när jag gör det. Om jag gör det hårdare och tuffare än jag orkar med då, finns det risk att jag kommer att må än sämre än jag gjorde innan och det är inte värt det. Det var den här filosofin jag gick efter nu sista året i gymnasiet och hur bra gick inte det? Jag gjorde det jag kände att jag kunde, jag gick efter min förmåga och det gick jättebra. Jag klarade 3an och det med mer än godkänt i betyg som var min första eftersträvan. Jag tror på att om man sänker pressen på sig själv, som jag gjorde, så preseterar man än bättre, vilket jag också gjorde. Då förväntar man inte mycket utav sig själv och om man inte känner pressen och presterar bra ändå så kommer man att må ännu bättre efteråt: Du har inte tröttat ut dig själv för att nå ett visst betyg eller mål. Du har inte lagt ner din allra sista energi på uppgiften i fråga, utan du har gjort det du kunde, just då, och det kommer förmodligen gå lika bra eller ännu bättre och du kommer vara pigg och nöjd efteråt. Jag tror även på att du är mer nöjd med en insats om du inte har blivit utmattad på kuppen av uppgiften.
 
Varje morgon/kväll eller någongång under dagen som du känner att det är jobbigt och allting strävar emot, då ska du tänka på 3 saker som du är tacksam för: "En sak jag är tacksamför är... En annan sak jag är tacksamför är.... Ytterligare en sak jag är tacksam för är..." På detta sätt kommer du att öppna dina sinnen och tankar och kunna ta in det positiva i det du tänker att du är tacksam för och du kommer känna dig mer lättad och glad efteråt. Prova, det kommer göra underverk i ditt mående. Hm, jag kan börja:
En sak jag är tacksam för idag är att jag mår bra i kroppen.
En annan sak jag är tacksam för är att jag har så underbara människor i min närhet, framförallt min farmor som alltid finns där för mig.
Ytterligare en sak som jag är tacksam för är att jag och mamma tog en powerwalk igårkväll så jag fick utlopp för min överskottsenergi.
 
Ta gärna efter mig och tänk för dig själv nu vad just du är tacksam för idag, det kan vara väldigt banala saker som att du har smör i kylen till din morgonsmörgås eller att det inte gått någon propp under natten så du kan koka ditt morgonkaffe. Du kommer att bli mer positiv och må bra hela dagen om du börjar morgonen med att tänka på någonting bra, jag lovar.
 
 

Dagbok och dagens planer

© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
Köpte denna i Umeå. Använder ju min mobil som kalender också men den här kommer vara mer som en dagbok då en dag har en hel sida, så då kan jag sitta och anteckna mer var som hänt osv - riktigt bra och skoj tycker jag då jag älskar att skriva förhand och kan tycka att datorskriven/mobilskriventext kan bli så tråkig och opersonlig, gillar att se mina egna kråksparkar lite överallt. Iallafall, idag ska jag till min frisör Mia och färga botten och klippa topparna, ska bli jätteskönt att fräscha till håret lite så här innan sommaren kommer igång på riktigt. Efter det så hämtar pappa upp mig och då ska vi till Bromma för att kolla på möbler till jobbet, ska bli spännande. Vi ska även göra lite annat när vi ändå är där borta men efter det så ska vi åka till jobbet och då ska jag få se hur långt dem kommit med renoveringen, ska bli jättekul och spännande! Har självklart med mig kameran under dagen så har nog lite bilder att ladda upp när jag kommer hem. Har tidsinställt lite under dagen också så det inte blir helt tomt här. Hörs sen mina fina ♥

Boomiga-Boom


-
© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
Jag och mamma bestämde oss för att ta en sväng förbi Boom innan vi skulle ta en powerwalk. Fotade lite på plats och äntligen så har dem fått in Yankee Candle, dem är ju helt underbara - dock lite dyra, men doftar underbart iallafall. Mamma hade på sig jätteifina kläder, beiga byxor och mossgröntröja, fin kombo, så var tvungen att ta en bild på det också. Marilyn Monroe hälsade på och det fanns även 2 tavlor till med motiv på henne... Där kliade det lite i fingrarna på mig men insåg att vi inte har någonstans att ha dem så dem fick fortsätta pryda väggarna där istället. Fanns mycket fint och längtar tills vi har utrymme nog att kunna handla det som faller en i smaken.
 
 
 

Hur det ser ut hos oss just nu...

 
Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Och varför? Jo, för att jag är så galet uttråkad! De senaste timmarna har jag bara suttit i soffan med filten över benen och typ.. kollat på 16 and pregnant på MTV? Har aldrig hänt förut och jag tycker det hela är patetiskt. Förlåt, men hoppas jag inte trampar någon på tårna men jag känner bara att man inte behöver filma det miserabla. Av typ 10 "par" så var ett utav dem lyckat? Iallafall, det var inte det jag skulle skriva om. Så här ser det alltså ut.. tidningar överallt, uppdrucket te med tepåsen bredvid, nagellack på bordet, böcker utspridda och fotografier lite överallt.. Suck. Ska iväg om 45 min och träna och tur är det, annars hade jag börjat klättra på väggarna. Tur att jag ska iväg imorgon tidigt på morgonen så jag slipper få utbrott. Det är också tur att hela dagen imorgon är fullproppad med bra saker, vet inte vad jag hade gjort annars. Nej, nu måste jag nog städa upp lite här och försöka skaka av mig mina uttråkadskänslor i kroppen. Tjo!
 
P.s Någonting jag lärt mig idag är att jag inte klarar av att vara hemma själv en hel dag. Tänker ju ibland att: "Gud vad skönt det skulle vara att ha en hel dag hemma och bara sitta och läsa och dricka te". Tjenafan. Kommer aldrig hända. Från och med nu är det mina kvällar som kan se ut så eller helger då Erik är hemma. Aldrig mer en vardag. Aldrig mer. D.s
 
 
 

Renovering och lite jobbavslöjanden

 
 
Planerna för dagen blev lite omstuvade nu. Skulle egentligen till Sussie med farmor. Hon fick nämligen presentkort av mig på manikyr för några månader sedan och att vi skulle ha en dag i stan med fika osv. Hon blev jätteglad och vi båda har sett framemot dagen jättelänge, dock ringde hon i morse och sa att hon inte mådde så bra... Så då kände vi att vi bokar av och bokar om tiden helt enkelt, dumt att riskera någonting. Så dagen blev helt plötsligt tom men jag deppar inte. Tänkte stänga av datorn nu, göra en kopp te och mysa ner mig i soffan med alla mina inspirerande böcker och bara läsa.
 
Nu undrar ni kanske: "Varför lägger hon upp en bild på en byggarbetsplats?!" Jo, mina vänner. Detta är min framtida arbetsplats! Hur glad är jag inte för det? JÄTTEGLAD såklart. I mitten av augusti (om allt går som det ska med renoveringen) så börjar jag jobba för pappa på Terra Kemi AB - ett familjeföretag som min farfar startade på 50-talet och som pappa har jobbat på sedan unga år. Ska bli så himla roligt att få jobba för pappa. Så det som ni ser på bilden är alltså det blivande konferensrummet och i morgon ska jag dit för att kolla in och planera inköp med pappa. Allt kommer i stort sett bli nytt - och det är ju en del. Både jag och pappa är väldigt visuella av oss så vi ser redan allting klart, nu ska vi bara hitta allting vi vill ha till bra priser. Har surfat omkring nu på morgonen på olika sidor och skickat länkar till pappa. Ser så mycket fram emot morgondagen då vi får slå våra klokahuvuden ihop och förverkliga det här. Har en massa tankar kring upplägg och allting, avslöjade lite tankar för pappa igår och han verkade nappa på det - jätteroligt! Det bara kliar i mina fingrar, vill börja inreda nu! Vi ska även ta dit min kaffemaskin och kvarn så vi kommer ha färskt kaffe varje morgon och vi kommer även kunna bjuda kunder och kollegor på cappuccinos och massa annat. Hur bra kommer inte det här att bli?
 
 
 

Café Mumma - Mums!


© Emma Larsson. Foton tagna med min mobil Samsung Galaxy Note
 
I måndags var jag med Eriks syster Anna. Hon fick ett presentkort på Rygg och nackmassage på Lugnett i våras av mig och Erik och min tanke var då att vi skulle åka dit tillsammans och sedan ta en lunch och fika ihop efteråt - och så blev det i måndags och vi hade det hur mysigt som helst. Massagen var uppenbart hur skön som helst sa Anna och det förstår jag - var lite avis! Efteråt så åkte vi till Café Mumma i Roslags Näsby för lunch och fika, vi ville inte till centrum utan sitta lite avskilt. Maten på Mumma är hur god som helst, man får mycket för pengarna och man blir garanterat mätt. Jag tog en ceasarsallad och Anna en grekisk. När vi hade smält maten lite så högg vi in på en varsin Chai Latte - dock tog jag med te och inte med syrup som Anna gjorde - det ångrar jag. Nästa gång blir min också med syrup. Anna tog en brownie till och jag en chokladboll. Så gott men så mätt jag var efteråt! Blev inte ens middag för min del den kvällen, kom på kl halv tio att jag inte ätit någonting och tog då lite keso och banan istället. Vi satt på fiket i 3 timmar och bara pratade, så himla mysigt och atmosfären är verkligen välkomnande och härlig. Har suttit där under skolåret och pluggat några gånger, man får inga blickar på sig att man suttit där för länge eller någonting utan dem verkar tycka att det bara är roligt. Fick en kommentar för ett tag sen när jag suttit där och skrivit på en uppsats: "Oj vad du är flitig och bara skriver och skriver!". Då blev jag väldigt glad och uppskattar det verkligen. Det är verkligen ett stort tips från mig, Café Mumma i Roslags Näsby alltså!
 
 
 

I won't sleep until you're next to me


© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
Har suttit och väntat på att hantverkare ska komma och inspektera fönstren som vi bytte för några månader sedan. Dem har inte kommit, blir så trött på sådant där, menmen. Till något roligare, ska till Sussie idag och fixa naglarna - ska bli så himla skönt, längtat så länge så ska bli mysigt med lite catching up och nya naglar. Har en helt egen kategori här med bilder på naglar jag gjort hos henne så gå in på den och titta. Ni hittar Sussie HÄR!
 
 
 

Ännu mer nyheter

 
Tillåt mig presentera ännu mer nyheter här på bloggen! Har bytt header - skrivit en ny "välkomsttext" och även lagt in kontaktuppgifter + användarnamn på Twitter och Instagram, allt för att kunna hitta mig på lättaste sätt. Jag är själv väldigt nöjd! Vad tycker ni? ♥
 
 
 

"If gravity happens" - photo

 
 
 
 
 

Retorik och tankeverksamheten

© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
Igår när jag kom hem så väntade dessa godingar på mig på vardagsrumsbordet. Om jag blev glad? Jag beställde dem för 2 veckor sedan och det med intentionen att bli bättre på retorik (har lite saker som händer i höst) och öva upp min redan godkända tankeverksamhet, men den kan bli än bättre, så jag tänkte läsa dem här och öva, öva, öva. Började läsa en utav dem igår, som jag dock redan läst en gång förut i ämnet "pedagogiskt ledarskap" i gymnasiet men den är så otroligt bra. Jag säger bara att Kay Pollak är ett geni.
 
 
 

Ny kategori samt mottagande av kritik

© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
Välkommen till en helt ny kategori här hos mig! I "EMJLs Fotar" så kommer jag att lägga upp bilder som jag tagit på allt möjligt som sker i mitt liv. Det kan vara porträtt, vardagliga betrakelser eller bara allmänna knasigheter. Jag fotar med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6 och alla bilder är copywritade av mig om ingen annan fotograf eller liknande uppges. Hoppas ni tycker mina bilder är fina och ni får jättegärna lämna ett litet spår i kommentarsfältet om erat tyckande och tänkande. Skriv jättegärna kritik, positiv som negativ - det är ju det man lär sig av, eller hur? 

Lite avslöjanden

© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
Nu är vi hemma och uppackade. Vi åkte redan vid halv 8 igårmorse och kom hem vid 4-tiden. Resan gick jättebra, vi stannade vi högakustenbron och fikade en snabbis och sedan stannade vi inte för ens vid Hagsta för lunch. När vi kom hem så började vi packa upp lite, sedan gick vi och handlade inför veckan då kylskåpet ekade tomt. Jag har fått någon städmani och har städat som en tok de senaste veckorna, och denna slog till när jag packade upp så vi bytte lakan i sängen, dammsög och torkade av ytor. Jätteskönt att få det gjort...!
 

Jag har den senaste tiden haft jättemånga tankar kring bloggen. Jag har velat förändra en hel del och som ni ser så har en del förändringar skett - dock skulle jag vilja göra en del till men jag måste samla tankarna lite kring det först. Dock, någonting som jag ändrat nu precis är att jag har tagit bort alla smyckeskategorier då jag inte kommer fortsätta med det. Jag kommer fortfarande att ha smyckesgörandet som en hobby men jag vill inte ha det som en del av bloggen längre då jag känner att jag har en hel del annat att dela med mig utav. Jag har fått ett nytt intresse och det är att fota, har hittat jättebra inställningar på kameran och går nu inte en meter utan den i princip. Planerar att införskaffa mig photoshop (har bara en prov-version nu på datorn) för att kunna göra jobbrelaterade saker och även utveckla bloggen mer. Så, nu kanske ni tänker: "Men namnet då?". Jo, jag kommer att skaffa egen domän och då även ändra namnet, till vad vet jag inte än och när jag ska ändra domän vet jag inte heller riktigt än, men det är inom en snarframtid iallafall. Så, lite förändringar har skett och kommer att ske och jag hoppas att ni är med mig på den resan och att ni gillar det nya än så länge. Någonting som även ändrats är min gamla kategori: "EMJLs Allt och ingenting", den har nu blivit: "EMJLs Vardagliga bestyr". 
 
 


Mumsiga frukostar

© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
Har ätit otroligt goda frukostar i Ume. Har inte alls saknat gröten på morgonen utan har mumsat i mig lättfil och flingor utan några konstigheter och bara njutit. Nu är vi förhoppningsvis på god väg hem, kanske blir till att köpa lättfil och havrefras när vi kommer hem?
 
 
 

Underbara Umeå

© Moa Bjurner. Foton tagna med Canon Eos 350D + Canon EF 50/1,8
 
Vi har haft en lugn dag här i Umeå. Jag har snott bilder från Moas kamera, tror det blev över 500 st då jag även tog från mammas överraskningskalas och överraskningshelgen. Vi har även beställt bilder från Fujidirekt, jag och Erik har lagat mat och nu sitter alla bänkade framför tvn, smaskande på ost och kex. Imorgon bilar vi hemåt och vi siktar på att vara iväg vid 7-tiden då vi vill vara hemma i en bra tid. Nu ska jag börja packa ihop mitt, inklusive datorn men jag tänkte först tidsinställa något inlägg så det inte är helt tomt här imorgon. Har tagit en massa fina bilder och har haft en fantastisk vecka här, vill knappt åka hem. 
 
 

Bildbomb - Midsommar 2012

© Emma Larsson. Foton tagna med Sony NEX-3 + Sony E18–55 mm f3,5–5,6
 
En riktig bildbomb från vårt fina midsommarfirande. Vi hade underbart väder hela dagen, varmt, sol och alldeles klarblåhimmel hela dagen. Vi åkte till Gammlia där dem hade jättestort firande med midsommarstång (som jag tyvärr inte fick någon bild på), massa mat från olika kulturer, ponnyridning, fiskdamm och en hel del annat roligt. Vi åt den traditionella sillunchen, drack god dricka och spelade kubb som blivit en utav våra traditioner på midsommar. Det blev en het match men till slut så förlorade jag, mamma och Erik mot Johan, Moa och pappa. Vi blev trötta av solen och satte oss på den varma balkongen och drack mousserande och åt jordgubbar. Middagen bestod av mumsigt kött, stekt färskpotatis, jättegod sallad som Moa gjort och goda såser. Till efterrätt blev det Moas underbara morotskaka som jag skulle kunna äta en hel själv. Dagen var hur bra som helst och idag är alla nöjda och glada. Hur har er midsommar varit? ♥
 
 
 
 

Glad midsommar mina vänner

Fotograf: Moa Bjurner/Modell: Emma/Makeup och hår: Emma
 
Jag vill önska er alla en jätteglad Midsommar och hoppas att ni alla får en fin dag! Drick måttligt så ni kommer ihåg denna midsommar som en fin och vacker en - Kram på er alla! ♥
 
 
 

Shopping i Umeå

Några utav Moas alla 32 JCO-böcker...
 
Har lite brådis, vi ska nämligen ner och äta lunch med Johan och Moa vid halv. Igår kom mamma, pappa och farmor upp vid 7 tiden på kvällen och vi åt en god middag och hade det mysigt till halv 11 då alla var jättetrötta. Får lägga upp mer bilder senare, nu måste jag klä på mig något och fixa i ordning det sista för nu blir det shopping mina vänner!
 
 
 

I believe in you


Förvandlingen - Ny header


En bild från vår photoshoot blev en ny header med lite hjälp av Picasa och Photoshop - Vad tycker ni?
 
Fotograf: Moa Bjurner

Monki-lover och utvilad

 
Sov som en gris i natt och vaknade upp vid halv 10, utvilad och glad. Nu är mamma, pappa och farmor på väg upp och dem räknar med att vara framme vid 6-tiden. När jag vaknade så var det rätt mulet men vädret skiftar väldigt snabbt här uppe, nu är det nästan blåhimmel bara några enstaka moln men det är kyligt i vindarna. Ska nog ta en promenad senare men nu ska jag först sitta och dricka kaffe och fixa här på datorn. Jag och Moa hade ju en photoshoot i förrigår och ni kan redan se ett litet axplock av bilderna på Moas blogg - själv tänkte jag fixa lite med dem, har flera visioner i huvudet på hur jag vill ha det, men säger inget mer om det nu.
 
Jo, igår så gick jag ju in på Monki och tittade på Rean och gud vad mycket jag hittade. Plockade på mig ex antal plagg och gick in i provrummet, dessa 3 satt som en hand i handsken och fick följa med hem. Den första jackan älskar jag otroligt mycket, det var kärlek i första ögonkastet med den. Den är lite mer åt regn/vindjackehållet och är sandfärgad, den kostade 250 kr på Rean och hade egentligen kostat 500 kr, tack för det säger jag! Den andra jackan är i Linne-tyg och den föll jag också för, en väldigt lätt sommarjacka/långkavaj, tycker väldigt mycket om den också och passar perfekt om man har något lättare under och ska ut på kvällen eller så - det bästa: 150 kr för den och ord.pris... 600! Linnet är väldigt fint och är i ett ganska tjocktmaterial, vet dock inte vilket. Kostade 60 kr och ord.pris på den var 100 kr. Jag gick därifrån som en väldigt glad tjej och kan knappt vänta på att få använda alltihopa. Linnet tänkte jag nog matcha med min svarta, plisserade långkjol...
 
 
 

I <3 Umeå


Har haft en väldigt bra dag här uppe. Tog bussen in mot stan och mötte upp Moa för lunch på Droskan. Blev lite kött och potatis med "bea"-sås till, gott men framförallt mättande. Sedan styrde jag kosan mot stadens utomhuscentrum som jag älskar. Det finns väldigt bra butiker här och det är ju en väldigt lugn stad med mycket trevlig personal överallt. Jag tittade lite snabbt inne på Åhléns och hittade flertalet saker som jag föll för men jag köpte mig bara ett pyttelitet häfte som jag kan skriva ner tankar och ting i. Jag hade med mig "En dag" och tänkte att jag skulle sätta mig på ett café och läsa lite, så jag gick mot NK eller Nya Konditoriet som det heter och köpte mig en kaffe och läst lite, dock tröttnade jag rätt snabbt då jag hellre ville gå och titta i butiker, så jag drack upp kaffet och gick in på Monki och ja, vilka kap jag gjorde! Visar dem lite senare men jag är väldigt glad över att jag gick in dit. Tittade bara vid REA-hörnan (som var väldigt stor) för på torsdag så ska vi gå på stan hela dagen hade vi tänkt (mamma, pappa och farmor kommer ju upp imorgon) så jag tänkte att jag skulle hålla mig lite iallafall. Nu sitter jag på balkongen och bara njuter. Kan inte ha det så mycket bättre just nu.


Förresten - har gjort en helt ny kategori bara för den här resan - "EMJLs i Umeå"

"19 kr tack"


Nu ska jag snart gå mot bussen här i Umeå. Visste ni att det bara kostar 19 kr för en vuxen att åka till stan här? Och man kan betala med kort på bussen. Så bra. Nu låter jag dock som värsta upptäcktsresarn' men jag tycker det är galet smidigt och bra. So, now you know. Hörs senare älsklingar ♥




Photoshoot och Ume




Det var en väldigt härlig dag igår. Dock var jag så trött så jag orkade ärligt talat inte blogga någonting. När jag anlände till Umeå så tog jag en taxi till Badmintonhallen och när jag väl var där var det bara att axla en tränare och hjälpa bror min. Så han och jag höll i ett träningsläger för barn mellan 7 år och uppåt. Det var många ungar och väldigt otåliga barn vill jag meddela. Det gick bra men när vi kom hem var vi helt slut. Både jag och Johan somnade i soffan för en stund, sedan satte vi oss på deras fina balkong och lapade sol och spelade kort. En cola på det och det kändes som att vi var utomlands. När Moa kom hem så satt vi kvar på balkongen ett tag och snackade, sedan var det dags för mat och då passade jag även på att duscha. Så vi käkade och sedan gjorde jag mig i ordning för efter det var det dags för photoshoot. Vi plockade ihop allt vi skulle ha och jag klädde på mig klänningen och träningsdojjor (mycket fashion måste jag säga) och satte oss på en varsin cykel och begav oss mot vår location. Vi cyklade sedan hem och satte oss på balkongen och gick igenom bilderna med en kopp te och lite Ballerina. Bilder blev magiska och idag så ska vi fixa lite mer med dem, bland annat ladda ner en 30 dagars provomgång av photoshop så vi kan fila lite med bilderna. Måste faktiskt retuschera några då det satt en fin mygga i pannan på mig på typ dem finaste bilderna. Får se om vi lyckas få bort den. Moa har även skrivit om vårt äventyr på sin blogg så läs där så kommer ni se att vi var inte dem enda på vår location, om vi säger så...


Lets go!

Nu är jag redo för att åka mot Ume! Allt är packat och klart och jag är klädd i sköna träningskläder. När jag kommer fram ska jag ta taxi till badmintonstadion där min bror jobbar så jag kanske ska hjälpa honom lite. Ikväll, om det är uppehåll, så ska jag och Moa har photoshoot, ska bli galet kul! Nu ska jag göra i ordning det sista och krama ihjäl Erik sen väntar pappa nedanför på mig. Kram på er ♥

That is why I love you - mysfrukost


Vi började denna morgon med en mysfrukost i lugnan ro.
Eftersom jag åker imorgon så ville vi mysa till det sista frukosten. Så igår handlade vi gott bröd, mumsigt pålägg och juice. Igårkväll när jag var ledsen så sa Erik så otroligt fina ord till mig och då förstod jag verkligen hur mycket jag älskar honom. Jag förstår inte hur han kan förstå allting som sker inom mig och acceptera det på ett sådant sätt som han gör. I början när vi träffades, innan vi blev tillsammans, så skrev jag en text om honom och i den texten så skrev jag: "Han läser mig som en öppen bok, sida till sida och jag förstår inte hur han gör det". Jag förstår det fortfarande inte men jag är så otroligt, otroligt tacksam för att han gör det.

Så, jag har lagt fram allting jag ska ha med mig, reser bara med handbagage så det är ju en del att tänka på. Väskan får inte väga mer än 10 kg, man får inte ha större flaskor än 100 ml och man får inte ha mer än 1 liter vätskor/geler osv med sig. Hejsanhoppsan. Jag har räknat ihop allt flytande jag har med mig och det är nog ingen fara på taket som vi säger. Nu ska jag läsa i "En dag" som jag äntligen kommit in i, det tog inte så lång tid men nu har jag verkligen förälskat mig i Dexters och Emmas relation så nu vill jag inget annat än att läsa. Tevattnet blev precis klart också så nu måste jag sluta.


Äntligen får jag sluta med tabletterna



Det är inte alltid lätt, man möter motgångar och medgångar. 
Men det är motgångarna som är dem tuffa, det är dem som lätt kan trycka ner en och trycka så länge tills man ger upp. Tills man ligger där, nedbruten och svart inombords. Medgångarna finns dem med, de kommer oftare än motgångarna, men ändå så känns dem så sällsynta, för när dem kommer så följer man bara med, man flyter med som att man rider på en våg. Man tänker inte, man reflekterar inte vad som händer utan man följer bara med, rider på vågen tills den abrupt slutar och man ligger där på stranden, hostandes och undrar vad som precis hände. Allting sker så snabbt, både motgångarna och medgångarna, men ändå så är dem så vitt skilda i tidsaspekt. Motgångarna känns så oändligt långa, medgångarna känns som en tiondelssekund.

För 2 år och 4 månader sedan så började jag äta antidepressiva. Då hade jag mött min största motgång och tabletterna slog mig hårt i ansiktet, jag ville inte äta dem men jag var så tvungen. Jag har stridit mot dem så oändligt mycket, jag har avskytt dem, jag har hatat dem så mycket så jag i slutändan trott att jag gillat dem. Jag har förnekat dem och jag har föraktat dem. För 2 år och 4 månader sedan så trodde jag aldrig att jag skulle vara där jag var då och för 2 år och 4 månader sedan så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle vara där jag är nu, idag.

För 3 dagar sedan så fick jag börja trappa ner på dosen som jag tar varje kväll. Som jag tagit varje kväll i 2 år och 4 månader. Någonting som har blivit till en vardag skall nu ändras och bli en början på en helt annan, en helt ny vardag. Jag har redan börjat känna av symptom som min läkare nämde, det är obehagligt och okontrollerbart. Men jag går igenom det, det också. Som allt annat.

Igårkväll så började jag gråta i Eriks famn när vi skulle sova. Jag var rädd. Livrädd för vad komma skall. Rädd för vad som skulle hända med mig utan tabletterna, men även rädd för att lämna en trygg vardag där tabletterna har haft kontroll på mig och mina känslor. Samtidigt som jag föraktat dessa har jag ändå tyckt om dem, för dem har ju faktiskt hjälpt mig. Även om jag inte har velat tro på det så har dem det. Det har hjälpt mig, men dem har faktiskt inte hjälpt mig så mycket som jag själv har hjälpt mig. För tabletterna hjälper mig inte att se saker och ting positivt. Tabletterna tar bara bort topparna och dalarna som jag hade förut, som jag fortfarande har. Tabletterna är inte den jag är idag och avslutandet på detta kommer inte göra att jag går tillbaka 2 år och 4 månader i tiden.

Jag grät i Eriks famn, av lättnad och trygghet. Av rädsla och förakt. Jag grät för jag var rädd. Jag grät för att jag var lättad. För 2 år och 4 månader sedan så började jag äta dessa tabletter. Om en månad så är jag fri från dem och då börjar ett helt nytt liv. En ny frihet som jag längtat så obeskrivligt mycket efter.

Frihet, du är så otroligt välkommen.
/Din Emma



Bohemian bag

 

Kanske ska inviga min nya väska från Indiska idag?
Den ser liten ut men till och med min kamera fick plats i den utan problemas. Hur gött är inte det? Den får nog hänga med till Ume också. Nu ska jag svira om till något klädesplagg och piffa till mig lite, snart centrum med mamsen ju!


Vi hejjade så mycket vi orkade







Vi hejjade och hejjade, suckade och stånkade och blev arga och frustrerade. "Hur svårt ska det vara" tänker man, tydligen svårt. Vi hejjade på Sverige från Eriks föräldrars hem, innan matchen började så avnjöt vi en jättegod middag med avocado och skagenröra som förrätt och röding med färskpotatis som huvudrätt och sedan smaskade vi på efterrätten i soffan framför matchen. Avocado och skagenröra är så otroligt gott tillsammans och sedan att dem har jättesöta och fina avocadoskålar till är ju inte fy skam. Vi åkte hem efter matchen och jag somnade som en gris medan Erik gjorde sig i ordning, är så otroligt trött. Vi gick upp vid 10 och sov igenom hela natten, vilket är ovanligt så jag måste/är vara väldigt trött. Nu har vi tvättstuga och jag ska ner och stryka en ny tröja som är lite skrynklig. I eftermiddag ska jag till mamma snabbt till centrum för att lämna tillbaka lite saker och även köpa ett resekit från Åhléns, packningen och planeringen inför Umeå är i fullgång. Som jag längtar!


Och får jag bara fråga, vad tusan är det som gör att texten måste vara centrerad om man har två mindre bilder bredvid varandra som är centrerade?! Blir galen! Om jag tar bort centreringen på texten, då flyttar sig även de små bilderna! Avskyr centrerad text och det ser ju jättemuppigt ut om de små bilderna inte är centrerade! *river och sliter i håret*. Hjälp mig innan jag är flintskallig!


Make me keep wanting you


Har städat som en tok och sedan duschat, skrubbat hela kroppen och bara haft det bra. Har även hunnit med att gråta till One Tree Hill och även skrattat, tur att ett förjävligt och sorgligt avsnitt leddes av ett galet roligt. Nu ska jag svira om till något skönt och böja ögonfransarna, time for dinner with svärisarna ♥

(Btw, nya brillorna, vad tycks?)





Slapparfredag och lite nytt




Nu ska jag ta bort datorn från soffan och bara försöka slappna av. Det har varit en händelsefull vecka och det tar på mina små krafter. Så ska äta lite godis som jag inte åt upp igår på bion, dricka lite Vitamin Well och läsa senaste Sofis Mode. Vad tycker ni om de förändringar som skett på bloggen förresten? Är texten lättläst osvosv?






Lipliner and lipgloss from Isadora


     

//Läppenna - Perfect lipliner nr 32 Mandarin/Läppglans - Moisturizing lipgloss nr 14 Coral glow//
Har ett nytt favoritgloss och en tillhörande läppenna från Isadora. Det är från deras senaste kollektion Papagayo och just dessa är helt underbara i färgen, lite hallon/orangeröda, en väldigt fin blandning. Perfekt så här på sommaren och glosset är dessutom mjukgörande och kladdar inte som vissa andra gloss kan göra.




PANIK

Varför kan jag inte se min blogg på firefox?!

Snow white and the huntsman



Igår var jag och mina vänner i stan på middag och lite bio. Vi såg alltså Snow white and the huntsman och jag vet inte riktigt vad jag tycker om den. Den hade en seg start och scenerna vad ganska konstigt klippta, det kändes nästan som en trailer i början, det var inga snygga övergångar mellan scenerna utan den ena scenen "dog" och den andra påbörjades. Svårt att förklara men dem kortade ner början så brutalt snabbt och det kändes lite konstigt. Först var hon liten och helt plötsligt så var hon gammal. Filmen var rätt lång (2 h 7 min) och det kändes verkligen att den var det, vilket alltså säger att den inte var helt förtrollande. Man ska självklart se den men den är ingen wow-film, dock är det rätt bra skådespelare med, dock kan jag väl känna att Charlize Theron har gjort väldigt mycket bättre filmer men hon gjorde det bra. Det som gjorde att jag inte tröttnade helt var att Chris Hemsworth var med, vilken stilig karl alltså! Hans blåögon..
Summan av kardemumman: det var en bra film med en ball tappning på den "riktiga" snövit, sevärd men ingen wow-faktor. Och Chris Hemsworth är riktigt bra ögongodis.




Bio och middag



Sitter just nu med Frida och bara chillar.
Vi inväntar Ivar och Therese för att kunna åka in till stan, där blir det middag och bio. Vi ska se Snow white and the huntsman som hade premiär förra fredagen. Berättar självklart sen vad jag tyckte!

Humlegården med kusinerna







Lite bilder från i söndags då vi hade kusinträff i Humlegården. Det var verkligen hur mysigt som helst att träffas allihopa, det är ju svårt att hitta tid då alla kan så var hur glad som helst över att vi hittade en dag. I början så kom det lite små regnstänk men sen sprack det upp och solen kom fram, dock pendlade det mellan moln och sol så det behövdes ändå en filt över benen. Vi hade köpt med oss sallader, baguetter, dricka och Tom & Jerry-kex, hur gott som helst.

Har redan hunnit med en promenad med Anne, har duschat och gjort mig i ordning och även käkat lunch. Ska gå mot tåget om en timme cirka för att möta upp Frida. Ska gå förbi Synvårdsmottagningen för att reglera mina glasögon lite och även springa förbi Stadium för att fixa en grej. Ikväll blir det middag och bio i stan, kommer nog bli en fantastisk dag det här med. Började även planera inför min tripp till Umeå igår, vet inte om jag har nämnt det här i bloggen dock? Ska iallafall åka upp till Umeå på måndag för att gosa med Johan och Moa tills mamma, pappa och farmor kommer på onsdag och även Erik, dock flyger han upp på fredag/midsommaraftonsmorgon. Så vi ska fira midsommar uppe i Umeå och jag längtar som attan, det kommer bli så mysigt! Det bara spritter i kroppen på mig när jag tänker på det. Så på måndagmorgon går mitt flyg och på söndagkväll så åker vi hem allesammans i bilen.



The beautiful dress that I love


// Långklänning, KappAhl //

Denna fick följa med mig hem idag. Har spanat in den i några veckor men inte slagit till, men nu så! Nu är den äntligen min och den är en väldigt speciell klänning då den ska få hänga med till Umeå på måndag och följa med på photoshoot, mer än så säger jag inte men jag och Moa är i farten igen om vi säger så och när vi är det så händer det alltid roliga saker, det ska ni veta ♥.




It's all about the jewellery







Lite klädsel, lite kaffe, lite smycken och lite godsaker...

Har haft en bra onsdag.
Började med att åka till Lugnett och färga ögonfransar och bryn, vi provade att ta en kastanjefärg istället för mörkbrun och det blev så himla bra! Är jättenöjd verkligen. Efter det så tog jag bussen till Täby centrum och satte mig på ett fik och åt lite lunch, började läsa lite men var så rastlös så hittade tyvärr ingen ro i det, så det blev till att läsa lite bloggar istället på mobilen, lika bra det. Fixade med lite inställningar på kameran min och hittade en jättebra grej, så nu vet jag hur alla får så bra bilder, glad över det! Tog iallafall även kort på armbandet jag köpte förra veckan på Thomas Sabo, det är alltså det tunna bruna läderarmbandet, det är egentligen ett halsband men jag tyckte det var snyggare att ha som armband, fjäderberlocken blev det också, är helt kär i den kollektionen som finns, dock är den väldigt, väldigt dyr... Örhängena får jag ta en bild på en annan dag. Klockan är min nya bästa vän, den är så vacker! Det var den som jag fick av mamma och pappa i studentpresent, love it. Vid halv 3-tiden så kom mamma ner och då gick vi omkring tillsammans, fikade och hade det så himla mysigt. Köpte även en liten överraskning till en viss person, spännande va? Juste, hämtade ut mina nya glasögon idag, är jättenöjd med dem också, måste bara dit och justera dem lite till, dem glider ner lite på näsan min, men i övrigt kalasnöjd! ♥



at the moment - EH & a book


Fashion Tape och Covers

//Hollywood Fashion Tape - 149 kr/36 st//Nipple Covers - 59 kr//


I helgen så köpte jag dessa. När vi var i stan i onsdags så köpte jag en klänning som har lowback och då gäller det att ha en freebra (som jag har hemma) och lite fashion tape så klänningen inte flyger åt alla håll och kanter. Har inte provat dem än men när jag gjort det så meddelar jag hur dem fungerar, det sägs att dem verkligen ska vara urbra! Köpta hos Twilfit.

 

(tidsinställt)


Mysig gårdagskväll och dagen





Gårdagskvällen spenderade jag med min Anne på hennes balkong. Hon hade köpt lite bullar och kakor till vår dejt och till det så gjorde vi lite te och så satte vi oss där på balkongen med våra koppar och filtar och bara snackade om livet. Det var verkligen urmysigt och härligt, det var en fin kväll och med en filt omkring sig så var det verkligen perfekt. När vi suttit där ett tag så kom Anne på att vi kunde poppa popcorn, så galet gott det var och väldigt längesedan jag åt det. Det var en härlig och fin kväll helt enkelt.

Idag så ska jag först till Lugnett
för att färga ögonfransar och brynen, tänkte passa på nu innan Ulrika går på semester och så är det ju alltid skönt att ha lite färg på dem så slipper man fixa sig på morgonen. Det ska verkligen bli hur skönt som helst. Efter det så åker jag till centrum och fixar lite, ska dels kolla om Stjärnurmakarna kan förkorta armbandet på den klocka jag fick av mamma och pappa i studentpresent, sen tänkte jag bara sätta mig på ett fik och läsa tills mamma kommer ner, då ska vi kolla runt lite och bara mysa.





Överöst med presenter


Det har varit avslutning på Eriks jobb idag
(han jobbar som fritidsledare) och som vanligt när det har varit avslutning så kommer han hem, överöst med jättefina presenter. Buketter, ljuslyktor, godis, plädar, skålar, kex, marmelader m.m. Barnen måste älska honom (och jag förstår dem fullt ut) ♥






Jag älskar dig bror min!




Jag älskar dig min underbara bror ♥








Hollywoodsvall med enkla medel




Var precis ute på en långpromenad, skönt men var rätt trött i kroppen efter gårdagens långpromenix och träning.

I lördags så fixade jag mina pinglor i håret, fixade även Moas make up men fick ingen bra närbild på det tyvärr. På Moa så började jag med att tupera håret närmast hårbottnen i omgångar, började längst ner och jobbade mig uppåt, jag använde även en liten volumaster för att skapa extra volym. När ni gör det så blir inte förskräckta när ni ser ut som skatbon i huvudet, det är bara bra för det betyder att ni lyckats med tuperingen - detta kommer ni fixa sedan när allt är klart genom att borsta bak allting försiktigt. När jag var klar med tuperingen så började jag locka, sektion för sektion. Här delade jag först in håret genom att göra mittbena (så gott det gick med tuperingen) och sedan ta en halva för sig, med början längst ner och fortsättning uppåt. Det som är viktigt när ni lockar och vill att håret ska få ett fint svall är att ni vänder locktången ifrån er. Ska försöka få ihop en video snart där ni får se hur jag gör. Jag tog iallafall sektion för sektion och i slutet så borstade jag försiktigt allting bakåt och drog igenom fingrarna i lockarna när håret svalnat (jätteviktigt!) och sprayade en massa för att få det att hålla, Moas lugg tog jag även åt sidan och tvirade den och fäste med nålar och satte dit en fin blomma som Moa köpt. Mammas hår gjorde jag exakt samma sak med förutom att inte använda volumastern för mamma har uppklippt hår så hennes hår är ganska lätt att fuska fram volym i genom att locka till överhåret lite. Så, så blev frisyrerna och jag är väldigt nöjd med dem båda.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning,
det blir pannkakslunch med farmor idag. Ska försöka blogga från mobilen men det går inte att skriva någonting i det här fältet så det blir mer en rubrik med en bild till, men det är ju något.




Tessigos och kap!

 

Tessi ringde vid halv 1 och frågade om jag ville luncha med henne i centrum innan hennes jobb. Jag tackade självklart ja och hoppade snabbt in i duschen och slängde på mig något i klädväg och var i centrum vid 1. Det blidde sushi och snack sedan gick vi runt och slötittade lite och helt plötsligt så hänger denna framför mig, komiskt nog så sprang jag runt och letade efter den här på H&M i stan i onsdags då jag såg en hänga på fel ställe men i en small och jag ville ha medium, hittade den ingen annanstans i butiken och den var på rea, lite uppgiven blev jag då men tänkte att "äsch då...". Tror ni då jag blev glad när jag hittade den på H&M i centrum? Den sista och i medium, för 99 kr? Behöver nog inte ens svara på den frågan. Så som jag sa till Tessi, jag fick träffa henne, äta lunch (och sushi dessutom) och hittade en efterlängtad klänning, hur bra blev inte det? Nu ska jag slänga på mig träningskläder och åka i väg till gymmet med mamma! ♥

 

 

 

 


Lite förändring skadar inte


Som ni ser så har jag ändrat lite i designen.
Bytt bakgrundsbild/färg och rubrikens textstil och texttyp, vad tycker ni? Jag är så inspirerad till nya saker just nu så jag kan inte hålla mig, vill förändra en hel del men det måste vänta lite. Måste ha en kamerasession med Moa först, vilket blir på midsommardagen. ♥




Promenad och tips på läsning




Gick upp med Erik idag vid kvart över 6 - Allt för att kunna äta frukost med honom, prata om dagen och vad som händer, det känns alltid skönt att man har pratat på morgonen så man vet vad som gäller. Det jag även gjorde var att följa med honom ner när han skulle åka till jobbet för att gå på morgonpromenad, var ute i en och en halv timme. Gick förbi Näsby slott och satte mig på bryggan en stund för att insupa den härliga morgonluften och för att titta ut på det harmoniska havet. När jag var liten så sov jag alltid bäst utomhus, så jag låg ofta i vagnen ute med filtar och sov som en gris. Det har jag märkt nu på senare år också att jag älskar. Önskade att jag hade haft med mig liggunderlag och filt så jag hade kunnat lägga mig där på bryggan och vilat lite. Jag vet inte vad det är men jag blir så lugn och harmonisk när jag får sitta ute, helst i lite kallvind och filt omkring mig och bara blunda upp mot skyn. Jag blir så närvarande på något sätt och jag älskar den känslan. Det här med morgonpromenad ska nog bli en utav mina nya grejer. Jag mår ju så bra efteråt så varför inte ta till vara på det? Hade hörlurar och en ljudbok i öronen, I cirkelns mitt av Dan Brown, jag började lyssna på den när jag var hemma för ett år sedan och gick på mina morgonpromenader men sedan så blev det ett uppehåll, jag har lite svårt att koncentrera mig och lyssna helt på den, jag försvinner lätt bort i andra tankar, men nu ska jag försöka skärpa mig med det och verkligen lyssna. Började lyssna om den lite från början så jag får en liten recap på alla namn osv. Dan Browns böcker är någonting jag verkligen rekommenderar som sommarläsning, han skriver kanske inte på det mest fantastiska vis men det han väl skriver är väldigt spännande och intressant. Hans böcker finner ni HÄR, själv har jag läst Den förlorade symbolen och Änglar och Demoner, båda grymma böcker, satt och i princip bet på naglarna när jag läste Änglar och Demoner, synd att filmen inte var lika gripande dock.




Räkor, vin och kusinträff




Vi hade en jättemysig dag och kväll igår jag och Anne. Jag började dagen med att styla Moa, det blev både hår och make up och även mamma skulle iväg så jag hann med att fixa hennes hår också. Bilder på allt det får ni senare, jag är iallafall jättenöjd med resultaten. Iallafall, efter det så följde jag med Johan och Moa till tåget för att sedan möta upp Anne i centrum. Det var så längesedan vi hade en dag tillsammans så det var mysigt att ses igen. Jag var vrålhungrig så jag sprang in på McDonald's och köpte cheeseburgare bara för att få i mig någonting, sedan catchade vi upp samtidigt som vi gick runt och shoppade lite. Visar senare vad jag köpte. Vi handlade räkor, aioli och baguette och sedan gick vi hem till mamma och pappa för att hämta upp mitt alkoholfriavin och sedan gick vi hem till Anne. Väl där så satte vi oss på balkongen och pratade och sedan flöt kvällen på, vi hade det mysigt vid middagen, vin och räkor och en massa tjejsnack. Vi tog en långpromenad och hade det allmänt bra. Jag blev dock toktrött helt plötsligt och kände för att gå hem, vilket kändes jättetråkigt men det har varit så mycket dem senaste dagarna och det klarar inte min kropp av så jag ramlade inför dörren vid halv 12 tror jag, helt slut.

Nu ska jag fortsätta fixa, vi ska nämligen ha kusinträff idag i Humlegården och det ska bli så trevligt och mysigt. Så nu ska jag hälla upp kaffet i termos och klä på mig något bekvämt och packa en liten väska, sedan ska vi möta upp Johan och Moa på ica för att köpa lite picknick.



Hårstyling och tjejkväll


Fina smårosor som jag fick av Eriks äldsta syster och pojkvän på studenten

Idag ska jag först snabbt till centrum med Moa och Johan. Lite småsaker som ska inhandlas, sedan ska vi hem till mamma och pappa och där ska jag fixa Moas hår, då dem ska på bröllop idag! Har en idé om hur jag vill göra håret, hoppas innerligt på att det blir så också. Efter det ska jag möta upp min fina Anne för lite tjejkväll, vi ska handla räkor och annat gottis och bara ha det gött och snacka en massa, det var sjukt längesedan vi gjorde det så det är mycket catching up kan man säga. Vet inte om jag hinner med någon mer bloggning idag, men jag finns som vanligt på Instagram (emjls) och Twitter (Emjlssmycken), där händer det nog en del idag. Gissar att ni får en sneak-peak på Moas hår där. Vi hörs imorgon och jag hoppas ni får en fin lördag mina vänner ♥




Thomas Sabo shopping



Det blev lite Thomas Sabo-shopping i centrum med farmor.
Fick två presentkort på studenten av min bästa väns familj och mina kusiner och jag älskar verkligen deras smycken så det var alldeles perfekt. Tog farmor under armen och steg in och blev helt lyrisk av allt vackert där inne, det blev tre vackra ting och dessa visar jag er senare. Nu ska jag och Erik möta upp David och Sofia för middag och fotbollsstittande. Hoppas ni får en fin fredag allesammans ♥

Brådis



Hej på er! Hade en underbar dag, kväll och morgon med Frida och Therese.
Nu är jag hemma och har duschat snabbt och klätt på mig, ska iväg på lunch med farmor. Har lite brådis, men vi hörs mer senare. Kram på er ♥

Självkänslan - a och o

 

Nu för tiden så känner jag mig nästan mer vacker utan smink än med. Jag känner mig fräsch och pigg, slipper oroa mig för att jag måste göra touch-ups eller att jag pillar mig för mycket i ögonen så eyelinern smetar. Den här bilden tog jag i förrigår när jag och Erik var på väg för att köpa mat. Jag kände mig glad, pigg och lycklig. Hade träffat Linnéa på dagen, blivit inspirerad till en massa härligheter, en kväll med älsklingen stod på schemat och jag trivdes i kläderna jag bar, bekväma och snygga, håret kändes helt perfekt och trots lite plitor i ansiktet så var jag nöjd. Mer nöjd än vad jag skulle varit med ett laget foundation och lite ögonbrynspenna. Jag levde på min lycka och den lyckan spred sig ut till mitt utseende, och ja, ingenting kunde gått fel eller känts dåligt. Det är så det ska kännas, och det är så det känns när man har en god självkänsla att luta sig tillbaka mot.

 

 

 


Mina fina vänner




Idag/ikväll blir det tjejmys för hela slanten.
Jag ska nämligen träffa dessa underbara tjejer och äta middag, käka onyttigheter och bara snacka en massa skit. Åh, det bara spritter i kroppen när jag tänker på det. Ska träffa Frida vid halv 3 för att handla lite och sedan invänta Therese som är duktig och jobbar till fem. Ingen tjejkväll är ju fulländad utan pyjamas, sleep over och ansiktsmask så självfallet så står det på schemat och packlistan. Kan nog inte beskriva lyckokänslan som infinner sig när jag är med T&F (självklart kommer vi sakna Adam och Ivar också, men pojkar är ju portade från girlsnight).

Jag skrattar hysteriskt mycket, pratar om livet, diskuterar filosofi, om världen och vad som kommer hända, kramas och har pepptalk tillsammans med dem. Är så glad över att jag träffade dem, och jag kommer aldrig släppa taget för vad vore jag utan er? ♥

Så nu ska jag duscha, packa lill-väskan och göra mig iordning, äta lite lunch och sen bege mig.
Har tidsinställt ett tänkvärtinlägg till senare, så gå in senare och bli inspirerade till välmående, i både själ och kropp ♥








Lite av mitt liv




Lite med Instagram-photos


Dagen efter jag färgade mitt hår, mörktröd och galetsnyggt. Jag hängde med mina fina vänner Frida, Therese, Adam och Ivar, vi grillade och skrattade så vi kiknade, jag började även en morgon med Elle och en kopp kaffe och i lördags så begav jag mig in till stan, trotsade vädret, och passade på att ta en bild på mig och min Emil-mysse som jag älskar ♥





Monki lover





//Kortskjorta Monki//Tunika-klänning Monki//


Här är två plagg av fem som jag köpte igår, vet inte riktigt om jag tycker att bilderna gör plaggen rättvisa men så får det vara. Är jättenöjd med alla plagg, nu måste jag bara införskaffa en ny freebra och fashiontejp då några utav plaggen är lowback och då är det ingen bh som gäller. Får kika runt på olika ställen och se vad jag kan få dem för. Några tips?




shopping i Stora staden


Jobbigt när man ser sur ut på ena och knasglad på den andra, löser det genom att lägga upp båda, little of both sides så att säga.


Mozzarella och parmaskinksmacka

Dagen i stora staden var jättetrevlig och mysig. Vi åkte först till Östermalmstorg och gick in på Weinerbageriet för att äta lite lunch, lika bra att börja med det så man inte glömmer bort det och bli galet hungrig mitt i shoppingen. Det blev lite varma mackor och juice för oss båda. Genom fönstret på övrevåningen där så spanade vi in COS, så vi gick in där efter lunchen, så otroligt fina kläder dem har där inne, när jag har lite kosing över någongång i framtiden så ska jag gå in där och förlusta mig. Erik klämde på en kavaj också men det blidde inget köp. Vi hade inte riktigt värmt upp shoppingnerverna än och då blir det ofta att man bara klämmer och känner med suckar och hänger tillbaka, förstår ni vad jag menar?

Nåväl, det tog inte lång stund tills mina shoppingnerver var upptinade,
väl inne på Monki på Hamngatan gick jag loss och hade med mig hela ställ in i provrummet. Provade, tittade, frågade Erik, tittade, hängde av mig, provade nästa osv. Gick iallafall därifrån med 5 nya plagg, bara i vitt och svart men det gör ingenting för mig, för allt var så fint! Tänkte att jag skulle visa er imorgon när jag har lite mer tid. Nu ska jag hoppa in i duschen och svira om till tights och stortröja, vi ska hem till mamma och äta middag och bara vara, pappa åkte till Barcelona idag så vi tänkte att hon kanske ville ha lite company och sen också för att jag har mamma-längtan (jaja jag vet att vi bara bor 5 min från varandra, men ändå!) ;) ♥

Gårdagens mys

 

Eftersom det var kvällen innan röddag så myste vi till det lite. Men dels också för att båda för så otroligt trötta och ville bara gosa. Vi åkte till Ica Stop och köpte middag, jag köpte sushi och Erik wok, vi köpte även med oss ost och kex som "efterrätt". Det var riktigt gott allting och vi hade en mysig kväll framför tvn, först fotbollen (självklart) och sen satte vi på The Big Bang Theory som vi inte sett på länge, så kvällen avslutades med många skratt, helt underbart. Sov som en gris i natt men när vi vaknar så ser vi att mina ögon är helt uppsvullna, dock framförallt det högra, mucho sexy sa vi och sket sedan i det hela. Vad göra liksom? Lite smink på och vips, borta!


Nu är vi hemma från stora staden där vi förlustat oss. Jag handlade upp Monki och är en väldigt glad tjej nu, det var galet med folk, dock tycker jag bara att det är roligt, man känner nästan som en puls i hela staden. Cool känsla. Skriver mer om dagen snart ♥

 

 


6 juni



Nu åker vi in till stan.
Hoppas på lite shoppinglycka, håll tummarna så får vi se vad vi kommer hem med.

Inspirationsdejt


Har haft en jättemysig och inspirerande dejt med Linnéa idag.
Vi pratade om framtiden och om allt vivill hinna med och köra, men framförallt vad i vill köpa, jisses säger jag bara. Jag är så otroligt shoppingsugen så det finns inte och jag har hållt mig hela våren för jag ville ha ett litet mål nu efter studenten, och det var att shoppa, så imorgon åker jag och Erik in till stan för lite shopping. Därför ska jag nu försöka rensa garderoben lite, egentligen borde jag göra det imorgon när jag kommer hem men det kliar i fingrarna nu så jag börjar nu, jag lär ju iallafall se vad det är jag borde köpa/kolla på... Det är det jobbigaste, vad ska man egentligen kolla på?

Rastlösa jag



Rastlös som jag lätt blir
när jag är själv så har jag pausat OTH och gjort mig en ny kopp te och även plockat fram ett gammalt fotoalbum jag gjorde förra sommaren. Skrev aldrig i det då så tänkte att jag kunde göra det nu. Snart är det väl lunchdags också...

Mys-mode on!



Idag är det mys-mode on!
Har redan hoppat i jumpsuiten och teet är färdigt, One Tree Hill skivan är redo att sättas igång och jag är på strålande humör. Ska ta det lugnt hela dagen fram till 4 då jag ska till optikern, sedan blir det träningsdags med mamma, en riktigt bra dag alltså.

"Parfymen"



Har
haft en superhärlig söndag. Förutom tvätt så har jag myst med underbara Frida, först i centrum där vi träffade fina klasskamrater (vägrar skriva gamla innan klasskamrater) och sedan här hemma med en skål godis. Kvällen har spenderat med David och Sofia, käkat tacos och spelat spel och det blev en hel del skratt. Så efter den här dagen lägger jag mig i sängen med ett leende på läpparna och med denna bok i handen för att förgylla den lite mer. Hoppas ni har haft en minst lika trevlig söndag som jag!

Inget vuxenliv



Det är konstigt hur ens tankar bara kan flyga iväg. Igårkväll kom alla tankar om att skollivet som varit är slut, att studenten är över och att vuxenlivet nu börjar. Egentligen gillar jag inte ordet "vuxenliv" för det är ens riktiga liv, det handlar inte om att bli vuxen, det handlar om att fortsätta sitt vanliga liv, men med annan vardag. Vuxen blir man inte på en dag, det blir man över en längre tidsperiod, det finns mycket att hämta när det kommer till att bli vuxen och det kan jag inte säga att jag gjort på en kort förändring i livet som studenten. Det är en process och jag är nog redo för den, jag har en massa planer för min framtid och för sommaren, hösten som kommer. Det känns bra, men samtidigt lite läskigt. Men det är ju så det ska vara ♥.



Alfa Antikvariat


Hittade riktiga godbitar idag på Alfa Antikvariat. Alla tre blev helt betuttade i den fina "butiken" (tack underbara Moa för tipset, du och jag får gå crazy där inne tillsammans sen), jag kom hem med dessa, sju stycken vackra böcker som alla ska få en hedersplats i bokhyllan. Vi började med en stärkande lunch McDonald's, sedan begav vi oss ut i regnet för att leta upp Alfa och sedan spenderade vi omkring 30 minuter där, för att bli helt amazed av det otroliga utbudet. Jag hittade ännu fler än vad jag kom hem med, men någonstans måste man ju ta till sin självbehärskning (och tänka på utrymmet här i lägenheten). Men dessa sju blev mina och jag är så nöjd med varenda en. Ni kan nog inte gissa hur mycket/lite jag fick betala för dem heller... Erik gissade på omkring 500, jag skrattade till lite och kontrade med 260 kr - för sju böcker. Det är galet mina vänner.


Nu har jag hoppat i min jumpsuit och snart vankas det fläskfilémiddag med kantarellsås. Vi har besämt oss för att ha filmmys ikväll, det är ju sådant väder inte sant?

 

 

 


Mys i stan


Ska in till stan, i regnet, med mina fina vänner Frida och Ivar.
Vi ska kolla in en bokhandel som Moa rekommenderat, lär komma därifrån några böcker rikare och några öre fattigare, men vad gör man inte för vackra böcker? Paraplyt är nerpackat och mysfaktorn är på, vi har sagt att vi ska försöka hitta något mysigt fik att sätta oss på och bara ha det bra efter lunch och boklusta. Hörs när jag kommer hem igen, och om jag får tipsa om någonting så sätt er i soffan med en kopp te och filt över benen och njut av en serie på tv eller en härlig bok, det är det man ska göra i det här vädret tycker jag. Nej, nu ska jag fixa det sista och sen gå till tåget, är så taggad på den här dagen :) ♥

Överväldigad och känsloladdad


Är helt överväldigad och vet inte vart jag ska börja.
Hade en obeskrivlig dag i onsdags. Har aldrig känt sådan glädje och tacksamhet, upprymdhet och lycka, samtidigt som känslan av tomhet, separationsångest och ledsamhet inträffade några gånger under dagen. Jag var så lycklig, för äntligen fick jag stå där på trappan och se ut över ett hav av plakat med små unga ansikten, som skulle vägleda oss mot våra familjer som stod och väntade. Jag har kämpat något otroligt för att få vara med på den här dagen. För 2 år sedan så trodde jag aldrig att jag skulle få ta studenten. Det var så långbort och avlägset. Men nu, nu har jag gjort det och jag är så stolt. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja, så jag tar det lite pö om pö och när orken har infunnit sig. Det jag kan säga att jag är så glad, men samtidigt så otroligt trött, och det är okej för det är så det ska vara ♥




RSS 2.0