1587 st

 

Har precis lagt över alla bilder från "gamla" mobilen nu på datorn. Jisses, hade 1587 st! Crazy. Så nu har jag lite att visa er, haha. Jag har så lätt för att glömma bort alla bilder jag tar med mobilen, men det blir det ändring på nu.


Detta var för några helger sedan. Vi hade varit och kollat på en lägenhet till mamma och pappa och så åkte vi och handlade lite fika och gick upp till farmor en stund. Guldvärt! Snart kommer mamma och pappa att flytta närmre oss, vilket känns jättebra och mysigt. Då kommer det bli mer spontanabesök och så kan vi ta ut farmor på småpromenader också. Superduper. Nu ska jag ställa om fokus och plugga lite så får vi se vad som händer senare.

 

 


Welcome my darling

Tror inte jag behöver beskriva min glädje just nu. Jag menar: En bild säger mer än tusen ord, huh?
Btw, jag tror att han Robin som var med i Idol för några år sedan hjälpte mig idag.. Kände igen han så väl men fattade inte varför då han pratade göteborska men sen kom jag ju på varför, idol-robin liksom, ni vet han mörkhåriga?

Details - blue lace

 

Looken för denna fredag. Nu drar jag till skolan, hörs senare ♥

 

 

 


Baka, baka liten kaka






Bakning på landet sommaren -10

Är så himla sugen på att baka. Det var väldigt längesedan jag gjorde det och nu har ju veckorna bara sprungit iväg och likaså uppgifterna från skolan, så tiden har inte riktigt funnits där. Men nästa vecka ska jag baka min goda tigerkaka till påskfirandet som vi ska ha i familjen. Ser verkligen fram emot det! Det är superlätt att göra men ack så fint det blir när man gör mönster i den. Är ni sugna på att få receptet? Säg bara till!





I ett hav av färger...

Bad E välja nagellacksfärg åt mig nyss. Ställde upp 5 aspiranter och sen åkte de ut en för en. Vinnaren avslöjas senare ;) *spänningen är olidliiiig*

Te och hostattacken Bertil

Såå.. Sitter i soffan och ska dyka ner i nya Amelia. Är helt slut. Fick en hemsk hostattack på provet idag, trodde jag skulle kräkas.. fyfan alltså. Var förbi centrum en snabbis efteråt för att kolla på mobilen. I'm in love. Jag och pappa ska ha Emma-pappa-kväll imorgon så då ska vi först till TMC för att kolla in mobilen än mer och sedan ska vi köpa god mat och bara vara på kvällen i villan. E och mamsen är på AW då så då passar vi på å myser :) Tji fick dem! Nej, nu skajag frsöka slappna av lite.. Hörs sen ♥

Iphone 4s vs Galaxy Note

vs


Alltså, att det ska vara så galet svårt? Det finns så mycket för och nackdelar med båda känner jag. Har kollat några youtube-klipp med Note:n och jag måste säga att den vinner ju mer man ser vad den kan göra. Den har bättre skärm, större skärm, penna inbyggd i mobilen, man kan ta anteckningar när som helst, vad man än gör (spelar spel etc), bara genom att dubbelklicka på skärmen m.m. Har hittat en sida med bra tillbehör till den också.. Det enda som är, är att den kan vara för stor, såg i en video att det kan vara svårt att messa utan pennan, men jag tror det är en vanesak också kanske. Har ju inte klämt och känt på den i verkligheten så då är det ju än svårare att avgöra.
Iphonen behöver jag ju nästan inte gå igenom. Det som gör att den talar för är att den har ännu mer tillbehör, den har instagram (där är jag lite såld) och det är en iphone liksom. Det som talar mot den för min del är att den just är en iphone (alla har den och det är inte en "grej" längre att skaffa en, de börjar nästan bli lite tråkiga), den har sämre skärm, den är inte lika tålig och den är bra men de andra smartphonesen har kommit ikapp. Jag tror att vissa blir lite för blinda av att det just är en iphone och vill inte se att androids är bättre. Dock är det ju så att det som görs, görs ju till iphone, men det kommer oftast en liknande grej till androids.. Alltså, det är så jäkla svårt! Jag och pappa ska till TMC (butik där vi köper elektronik) imorgon och kolla. Erik ska skaffa en 4s iallafall, men jag får se vart jag landar någonstans.

Här är iallafall lite länkar till bra sidor för Noten (och lite till 4s) om någon är intresserad:


Jämförelse mellan 4an och Samsung Galaxy S
(inte någon utav dem som vi kollar på men de är ju upplagorna innan)

Samsung Galaxy Note - Stort test, bra videos.

Video på hur man använder pennan som följer med Note:n.

Tillbehör till Note:n

Tillbehör till Iphone 4s



Vad har ni för telefon och vad skulle ni rekommendera och varför?


Varför jag inte skriver mer om Iphone 4s är för att jag vet att de flesta där ute har den och då känner jag att jag inte behöver skriva mer utförligt om den. Jag/ni/vi vet vad för slags prestanda/telefon jag jämför med.






Found it... I think



Alltså, ni känner ju mig vid det här laget och jag måste ju säga så här..
Borde inte den här telefonen vara min själsfrände? Jag menar [...] Note.. NOTE. Jag är ju notisernas gudinna. Jag antecknar, skriver notislappar, skriver att-göra listor hela hela tiden. Visst jag har appen Evernote och den är superbra, men den här är ju liksom "gjord" för att anteckna, om jag förstått det rätt? Då kommer jag till och med kunna blogga utan problem från mobilen. Gött? Yes!



UPDATE:
Kom på att det som är än bättre med denna är att man får en "pinne" med, så då kommer det även underlätta för mig som får ont i tummarna när jag håller på för mycket med mobilen..





Ajfån eller inte?




Tjoflöjt på er. Sitter på mammas jobb och krumelurar... Var på Lugnett imorse och färgade fransar och bryn, åh jag är så nöjd! Ulrika är grymmers. Så skönt att börja dagen med en behandling.. Önskar man kunde göra det lite oftare (alltså att plånboken skulle tillåta'et). Nåväl.. Med tanke på plånbok så har jag och E börjat fundera på att köpa en varsin ajfån. Jag har varit sugen ända sedan vi var uppe i Ume då både Johan och Moa har'ena. Min börjar bli rätt seg och minnet är ju inte det bästa. Sen så är jag så irriterad på att det inte finns några skal eller någonting sånt roligt till min. Det gör ju verkligen att man drar sig till Apple, eftersom de har mer tillbehör och allting som produceras är ju till Apple och Iphone.. Galet tråkigt. Jag är en sådan person som gärna står utanför mainstreemen men den här gången kanske jag måste lägga ner min röst. Dock måste jag tänka mer på saken.. Men jag är väldigt sugen.. Vad säger ni? Har ni Iphone och vad tycker ni? Ska jag, ska jag inte?


Ajfån eller inte.. That's the question..








När orken tryter


Vet ni hur det känns att inte kunna klä på sig ett par tights själv på morgonen för att man har så ont i armarna?
Vet ni hur det känns att gå med smutsigt hår för att man inte kan tvätta håret själv?
Vet ni hur det känns att inte kunna bära sina skolböcker på armen?
Vet ni hur det känns att inte kunna hålla i mobilen och prata i den i mer än några minuter?
Vet ni hur det känns att behöva planera varenda dag, utefter premisserna att man kanske har så ont i kroppen att man knappt klarar att klä på sig mjukiskläderna?
Vet ni hur det är att behöva avboka roliga utflykter med vänner och nära för att man har en smärta i kroppen som gör att man inte kan klara av detta?
Vet ni hur det känns att inte klara av att hålla i en tidning i sängen innan sovdags för att man får så ont i fingrar och handleder?


Jag vet inte om ni vet, men jag vet att jag vet.



Signering




Jag signerade min första bok igår..
Så otroligt härlig men främmande känsla måste jag säga. Jag var jättenojjig över att jag skulle darra och inte skriva fint men då satte jag bara på en lugnande låt och tänkte inte på vad jag gjorde och så blev det så här. Jag är nöjd iallafall!



När kommer jag inse vad det är jag håller på med? Det undrar jag... Lycka!





Coolers

God morgon på er. Skriver på plattan nu, den fungerar inte hemma. Internetet vägrar fungera på plattan, dock fungerar den överallt annars, så jäkla skumt och frustrerande. Får åka till TMC och kolla upp det snarast (när jag har tid det vill säga). Körde på mjuka kläder idag, är så trött och fortfarande sjuk så orken är ju inte med mig om man säger så. Hörs sen, har en cool grej att visa då!

Lite tats'tankar



'
Bilder från Weheartit


Går i tatueringstankar. Någon som kan lista ut vad jag funderar på att göra genom att sammanställa dessa bilder? ♥





Det skulle väl inte skada?



Bilder lånade från Style by Tyra

 

Hello handsome! Skulle bara vilja klicka.. Dock känns det smidigare att åka in till den fysiska butiken för att shoppa detta.. Frågan är ju bara om ringen finns kvar (Rea-produkt). Nåväl, det får bli ett senare projekt. Back to work!

 

 


A never ending stoooory


It's a never ending story det här alltså.
Är inne på min 4e vecka nu. Var "frisk" för några dagar men sen kom världens hosta. Var hos husläkarn imorse men det var ingenting bakteriellt, som vanligt, så det är bara att vänta ut skiten. Weho! Fick dock en medicin för näsan (nå slemhinnetjofräs) som tydligen påverkar koffeinhalten om man har drukit kaffe innan, så man får typ dubbel koffeinkick! Wiho på den alltså. Jäklar.. Duracell-Emma on the go liksom. Nej, nu ska jag bryta trenden och plugga lite. Min kalender är inte fullproppad tiden framöver eller så, utan jag ligger för det mesta i soffan nu och rullar tummarna och så kommer mina veckor framöver att se ut. I promise.. *fingers crossed*


btw.
Fick Cocillana (hostmedicin) också men vet inte om jag vågar ta den. Blev bakis på den sist jag provade, fibromyalgin som hoppar och reagerar på den lillalilla mängden alkohol/morfin/tjofräs som nu är i den som gör att jag mår piss(emissisippi) dagen efter. Men kanske provar ikväll så får vi se. *Living on the edge*



84 år <3



Idag fyller min älskade mormor 84 år. Jag hoppas att de har ett stort tårtkalas där uppe, helst med hallontårta och kanelbullar. Grattis på födelsedagen mormor





Pa-dagen - bildregn

Här kommer ett bildregn från projektarbetsdagen. Det var otroligt roligt, spännande och inspirationsgivande. Träffade massor av 1or och 2or som jag berättade min historia för och vad min bok handlar om, hur man inte ska fastna i "Prestationsprinsessa"-syndromet, hur jag gjorde för att komma ur min utmattningsdepression och att det finns en väg ut från det mörka och dystra. Man kan vinna över sina självmordstankar och att det finns hopp om livet. Min dröm och strävan är att få hjälpa unga människor att komma ur det som jag har varit med om och jag hoppas att min bok kan vara en inspirationskälla till att man kan må bättre och att det just, finns en väg ut. Lånade ut 7 böcker i torsdags och jag har fler elever som väntar på att få låna en bok, vilket jag tycker är jätte kul såklart. Jag har bara inte riktigt förstått allting än. Jag har en riktigt stor plan angående det här och jag kan knappt vänta på att få börja förverkliga min dröm.
















Alltså, detta var så otroligt roligt! Jag var alldeles skakig under hela dagen, jag gick på adrenalin och lycka. Den här bilden är tagen när mamma, pappa och farmor kom förbi i slutet av dagen då nästan alla andra hade åkt hem. Jag var så trött, illamående och hungrig, men på ett väldigt glatt sätt. Så därav mitt überstora leende.

Jag fick väldigt många frågor,
dels fick jag frågor ang mitt sätt att lämna ut mig genom boken. "Känns det inte jobbigt att människor kommer kunna läsa om ditt liv? Du lämnar ju liksom ut dig på ett sätt..." För mig så existerar inte dessa tankar. Dock måste jag säga att jag verkligen förstår frågan och att andra runtomkring mig kan tänka dessa tankar, det är inget fel med det, absolut inte, men för mig så är det inte ett sätt att lämna ut mig. Detta är ett sätt att få andra där ute att förstå att man inte är ensam, man behöver inte gå igenom någonting så hemskt som mörker och gråt ensammen. Det finns andra där ute och det är detta jag vill visa. Jag finns här och jag VILL hjälpa till. Jag gav ut min emailadress till vissa och jag sa att de gärna får stoppa mig i korridorerna och fråga mig saker, eller bara fråga om vi kan prata senare efter skolan och detta menar jag till 100%! Jag har lärt mig någonting genom allt detta och det är att vara ärlig, mot sig själv och mot andra. Så jag skulle aldrig säga det utan att mena det. Jag blir bara glad om jag får frågor, för det betyder att jag kan få hjälpa till och om det bara är genom att lyssna så är jag nöjd för det. Det minsta lilla kan bli så stort och meningsfullt.

Jag fick mail på kvällen från en jättegullig tjej som hade lånat en bok av mig under dagen
och det gjorde mig verkligen lycklig. Hon sa att hon hade sträckläst boken och att det var en inspirationskälla. Finns det några finare ord att få? Nej, jag tror baskemig inte det.

Om någon är intresserad av att köpa boken så är det bara att ni kontaktar mig på:
[email protected], boken kostar 130 kr. Betalning (insättning på mitt konto) och överlämning av boken fixar vi enskilt, antingen genom post eller att jag lämnar i brevlåda, beroende på var ni bor. På en utav bilderna så kan ni se citat ur boken, för att få en liten inblick i den. Kram på er





Error



Jag har så mycket tankar i huvudet just nu.
Ibland finns det bara inga ord och just nu mår jag fortfarande dåligt och orken finns bara inte riktigt. But don't worry, det är ingenting negativt alls. Huvudet är bara, fullt för tillfället. Hörs mer senare mina änglar. Snart kommer bloggen bli än bättre än vad den var förut, just hold on tight!






Projektarbetsdagen

Alltså, suck. Såg precis att jag har lite batteriet kvar på plattan, aja, hoppas det håller i sig lite iallafall. Så här ser det ut hos mig idag. Ska bara hälla upp lite godis och vindruvor sen är jag klar med montern :) Har laddat upp med kaffe, te, vatten och frukt. Nu är det bara att köra! :) Håll tummarna för mig.

Nytt i sminkväskan

 





Hittade smått och gott idag.
Provade foundationen som jag sett ut men de visade sig antingen vara för gula eller för röda i tonen så det blidde Fit me! men det gör mig nästan gladare för den var billigare och den blev jättefin på, hade ju den som andrahands val ändå.

Har börjat använda nagellack igen (har dock material under) så det blidde två stycken sådana och en myhhrolja då min snart är slut. Älskar den här färgen som jag har på mig nu! Den är helt underbar, så där pastellig och vacker faktiskt. Mycket nöjd. De har 3 för 2 på Depends nagellack på Kicks nu (de har iofs haft det ett tag) så spring och kika.

Fit me! 139 kr
Depend 25 kr/st (3 för 2)





Hood och fyllig tygkasse




Det blev en snabbvisit i skolan. Lunchade med Linnéa och så fixade vi våra bord, letade efter lärare och lite annat. Fick även mina studentkläder av Isabel. Tygkassen är jätte bra, den verkar rätt "stor" om man kan säga så om tygkassar? Haha.. Roligt. Den verkar väldigt fyllig ;) Haha.. ännu roligare. Anywho, hooden är också galet mysig. Väldigt nöjd att jag beställde de här sakerna. Myspys number one. Sitter i hooden nu och dricker lite kaffe till. Tänkte vara duktig och plugga. Soffan lockar något galet men ska försöka se det som belöning istället. Nu köttar vi lite först.




Riktigt bra hemsida - tips


Har suttit och kollat lite mer på foundations
. Har ju min gamla Dream Satin Liquid som jag visade igår men jag som sagt, är en produktfreak så jag testar gärna nya saker, även om det innebär "risker" (Det kan ju verkligen bli helt fel). Men iallafall, jag var/är väldigt nöjd med den här foundationen så jag tänkte att jag skulle kolla mer på Maybellines utbud så jag sökte på google och då kom deras egna hemsida upp. Klickade mig in där och jag måste säga att jag är väldigt imponerad över hur de har det upplagt! Om man klickar på "Products" så kommer man till en sida där man kan klicka i precis det man vill ha och önskar och så ger dem förslag på produkter som matchar ens önskningar. Jag är super nöjd med det. Så nu vet jag vad jag ska kolla efter när jag går till centrum senare.


Superbra hemsida! Rekommenderas.








Ja' ä' int' bitter!

"Cause' this is myyy life, myy friend...(8)"


Hej på er! Eller God morgon eller vad som passar.

Sitter här i vår lilla boning och väntar på fönsterputtsarna
, hoppas de inte blir vettskrämda när de ser mig. Nåväl, jag har iallafall tagit en långdusch och sminkat mig. Ska ju iväg till skolan sen vid 11 för att förbereda inför projektarbetsdagen som är imorgon :) Jag är faktiskt riktigt taggad och det ska bli kul. Fick mina efterlängtade (fixade) böcker igår, det blev 29 st! Mamma kom förbi och lämnade dem, så himla snäll. Fick även en liten överraskning med men det får ni se imorgon :) Tänkte nämligen försöka blogga lite från plattan under dagen då så ni får se hur min "monter" ser ut. Ska iallafall dit i dag och ställa iordning bord och stolar, lägga på en duk på mitt bord och så. Tänkte vara där tidigt imorgonbitti för att ställa fram allting annat, vill inte göra det idag.

Efter skolan så tänkte jag försöka masa mig
till centrum och köpa foundation och lite annat inför morgondagen. Får se om jag orkar. Just nu så är mina ögon som tennisbollar och lika svullna som en gravids mage på ett ungefär. Jippi.


Men ja' ä' int' bitter!





Foundation tips tack!


Åh. Jag har lite I-landsproblem.
Jag köpte Make up stores mineral foundationkit för någon månad sedan. Man får 4 olika nyanser och dessa kan man blanda hur man vill. De allra mörkaste kan man använda som solpuder om man önskar. Saken är bara den att jag inte är nöjd, + att de som jag använder mest är i princip slut. Håller tummarna för att de finns lite kvar så jag har någonting att täcka mitt sjuklingsansikte med i morgon när jag måste till skolan. Detta tycker jag är riktigt tråkigt då eftersom det för det första är väldigt dyrt och för att man får små förpackningar för ett högt pris. Visst, det finns större burkar att köpa när man bestämt sig för vilka nyanser som passar en bäst men eftersom jag inte ens är nöjd med själva innehållet så är ju det väldigt dumt att köpa dem. Så, jag är på jakt efter en ny foundation. Helst mineralfoundations men de som jag vill ha är väldigt dyra och det passar liksom inte riktigt för min plånbok just nu. Så jag funderar på att slänga mig handlöst in i den flytande foundation-världen igen. Har en gammal goding som jag trivdes med förut, men jag är en sådan produkt-lover så jag vet inte om jag ska försöka mig på någonting nytt. Det är ju alltid riskfyllt liksom.
Jag vill inte ha: någon med olja i sig, den ska inte täppa till porer och den ska inte bli kakig på hyn.
Det jag vill ha är: ett naturligt resultat, en som passar blandhy, någon som andas och känns lätt att applicera. Och vi kan ju lätt konstatera att det är en djungel där ute.


Vad jag alltså inte är nöjd med:

 

Vad jag funderar på å köpa:

 

Har ni nå bra tips?





Hålla organen på plats

 

Hejhej. Hemskt mycket hej.

 

Har legat i soffan hela dagen, kollat på One Tree Hill säsong 7. Rätt besatt. Ja. Bästa sällskapet när man inte orkar röra ett finger för man bara brister ut i hostattack och börjar kallsvettas. Hej sjukling. Älskar Quinn (i serien alltså). Så ni vet. E mår inte heller så jätte bra. Ont i hela kroppen och halsen. Så ja. Vad tror ni vi kommer göra ikväll?

 

 

 

Jo, det ska ni få veta ...vi ska......

 

 

 

 

.....Waaaait for it.....

 

 

 

 

 

 

 

.....Fortsätta snyta bihålorna ur oss och försöka hålla lungorna kvar i kroppen.

 

 

 

 

 

 

Jag vet att ni är avis..




Det här är jag


Och så var man sjuk igen


Detta är mitt liv just nu. Kokhett vaniljte och näsdukar.. och honung i teet såklart. Har en fruktansvärd hosta, ni vet såndär rethosta så man hostar upp lungorna varje gång man andas in för hastigt? Det river i bröstet när jag hostar också, eller om man ska säga att det river i lungorna. Har lite svårt att skilja dessa åt för tillfället. Mina ögon är vattniga och näsan är så täppt så jag vet inte vad. Ska inte gå in på detaljer angående näsan men ni kan ju föreställa er, yum.

Så ja, jag stannar hemma från skolan idag.
Måste dock ta orken till mig och göra en MSOK uppgift (Människan socialt och kulturellt). Det stod på agendan att göra den som efter skolan idag men ska försöka göra klart den nu på förmiddagen och sedan bara vila och läsa på eftermiddagen. Hoppas verkligen att det kommer gå. Vill bli klar med den. Har en jätte bra och fin bok som väntar på mig efter detta så jag får ha det som morot. Nej, nu ska jag hinka i mig te och fira lite med att snyta mig, sen är det bara att fortsätta med tentan. Tjing!

Btw, bara jag som tycker att te i glas är vackert?






Vår bok

Jag har haft väldigt svårt att förstå att detta hänt. Jag har väldigt svårt att förstå att Jag, Emma Larsson, har skrivit en bok. Jag har än mer svårt att förstå att jag har TRYCKT en bok. Jag? Ojoj..

Som Moa skriver här så har det varit väldigt mycket smusslande under hösten och nu i början av året.
Vi har legat i något otroligt och det har blivit en hel del mailandes och pratandes. Det har ändrats på bokens utseende, det har korrigerats i texten, det har lästs och lästs och lästs, under tiden som jag har skrivit än mer på boken och samtidigt som vi båda går i skolan (Moa går dock på universitetet). Hur vi har lyckats? Vi har lyckats för att båda har sådan otrolig vilja, sådant otroligt driv när vi hittar någonting vi tycker om att göra och för att båda aldrig nöjer sig med ett halvdant arbete.

Jag måste säga att vi var bra vänner innan detta projekt,
men nu vet jag inte vad vi ska kalla oss för, kompanjoner kanske? Jag måste få säga att vår relation har stärkts något otroligt. Jag har haft svårt att säga vad jag tycker och tänker till folk som har gjort någonting till mig, och detta har jag fått jobba på väldigt mycket då det inte är något litet projekt vi har gjort tillsammans, vi har gjort en bok ihop och det krävs väldigt mycket jobb och då kan man inte hålla in med åsikter och tankar. Så jag har fått klämma hårt i någonting samtidigt som jag sagt till Moa vad jag inte varit helt nöjd med, men jag kan säga såhär, det har inte varit mycket! Moa har fått jobba med att få höra konstruktivkritik, hon har fått tampats med mina oändliga frågor och tankar kring hur jag vill ha det. "Ska vi ha så? Eller vad tycker du? Njaa.. Åååh jag vet inte hur jag vill ha det!" Men detta har bara gjort att vi lärt känna varandra bättre och innan detta projekt så kunde Moa fylla i mina meningar (som ett gammalt gift par) men nu, nu kan hon bannemig läsa mina tankar! Det har hänt 2 ggr att jag inte ens har hunnit säga klart vad jag har velat ändra på innan hon kommer och säger precis det jag vill ha ändrat. Hur sjukt är inte det?

Vi har varit ett galet team tillsammans och vi har stött på motgångar och krångel
men samtidigt så har vi varit nervösa tillsammans, ivriga och allmänt exhalterade. I fredags kom boken till mig i en kartong, 16 st låg däri och jag blev så stum. Jag visste inte vad jag skulle säga. Helt plötsligt så låg de där framför mig. Det som var så otroligt tråkigt var att Moa inte kunde vara med mig då. Jag ville uppleva det tillsammans med henne. Jag menar, jag känner att Moa har gjort det största jobbet. Hon har fått ta så otroligt mycket mer jobb än vad jag gjort. Hon har gjort så att JAG har kunnat trycka en bok. Hon och inte jag.

Jag försökte visa henne min tacksamhet när vi var i Umeå
genom att ha skickat efter en signerad bok utav hennes favoritförfattarinna (min med) Joyce Carol Oates, det var dessutom henne favoritbok som jag hittat, första utgåvan. Jag skrev även ett brev till henne, men trots allt det, så känner jag inte att jag tackat henne nog. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas med det. Men någon dag ska jag nog komma på något riktigt bra. Vänta bara.

Med dessa ord sagda så väntar vi nu på att få den andra upplagan, då det blev fel i första i trycket, och den väntas komma på tisdag. Då är det verkligen på riktigt. Då är det den fullständiga, färdiga, kompletta, boken som jag kommer att hålla i handen. Jag önskar bara att jag kunde ta express-flyget upp till Umeå för att uppleva det tillsammans med Moa. Det kommer inte kännas rätt utan henne vid min sida när jag tar emot nästa kartong med våra böcker i. Men jäklar vad det ska firas när de kommer ner till påsk. Så Moa, värm upp redan nu!

Här har ni, vår bok. "Det dödade mig inte, det gjorde mig bara starkare" - Författare: Emma Larsson. Fotograf, Designer, Layoutare/"Sättare": Moa Bjurner





Summering


Har haft en fullspäckad helg.
Nu pustar vi ut efter att ha rensat hela lägenheten, packat lådor med saker vi inte använder, våttorkat och dammtorkat alltihopa, dammsugit, varit på tryckeriet, lämnat saker hos Es föräldrar.. Ja, you name it!

Fick boken i fredags, wiho! Men tyvärr så hade det blivit fel på tryckeriet så det blev dubletter av en sida och en sida som fattades, så det var lite kaos igår morse då vi insåg detta och vi fick ringa tryckeriet och så. Men nu så är allt i ordning igen! Så därav min frånvaro denna helg.

Vi har även hunnit med att fira Es syster Anna, var på brunch där igår och de hade gjort en massa gottit. Egna bagels, finska piroger, skogsbärscheesecake m.m. Efter det åkte vi till Bällsta igen (sov där mellan fredags och lördags) och då var det dags för middag med några nära vänner till familjen, super trevligt. 4 av 6 st var förkylda ;) Och där är jag inkluderad. Japp, blivit förkyld igen. Har en vidrig hosta...

Imorse så hämtade vi upp
Anne och hennes tvillingbror Eric och åkte till Såstaholm för frukostbuffé. Så otroligt gott och trevligt det var. Vi firade dem då de fyllde år i måndags. Vi kunde inte närvara på deras fest förra fredagen så vi ville göra någonting annat för dem, och detta blev jätte lyckat :).

Så nu sitter vi i soffan och jäser... Helt förstörda
;) Dock kan inte jag "ta ledigt" än, jag måste plugga lite. Har projektarbetsdag på torsdag och då gäller det att vara förberedd så nu ska jag fixa lite grejor inför det. Får se om jag hinner med lite annat plugg också. Den här veckan kommer vara lite kaotisk också, så det är bara att göra sig mentalt förberedd på det. Väntar på ett viktigt samtal också...

Tjing så länge!








Studentönskan



Tycker de här klockorna är så dösnygga! Därför så står den högst upp på min mamma och pappa-studentönskelista :) HÄR hittar ni flera.




Sprider ut mig själv i vinden

 

 

jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden
bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon. vi har något stort
på gång, så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå
på vilken sida som vi står.

 

Den Svenska Björnstammen - Svalkar vinden






Twentytwo

Tagen på studenskivan i söndags.


I 22 månader har vi varit tillsammans idag, vi har en tuff period just nu men som vi tar oss igenom tillsammans. Vad hade jag gjort om jag inte fått gråta mot din axel i dessa tider? Vad hade jag gjort om jag inte träffat dig för snart 1 år och 11 månader sedan? Vad hade jag gjort utan dig vid min sida? Ja, det är den stora frågan. ♥










Studentaccessoarer

 








Har hittat mina studentskor nu. Min studentoutfit kommer vara på budget-nivå och jag gillare! Dessa fick jag i mina ägor för 99 kr. Väskan är från min 18 års-dag och de passar jätte fint ihop. Det enda jag saknar nu är någon slags bolero eller kavaj att ha över axlarna, helst vit såklart. Ni får tänka bort den vita snodden, det är mest för att jag är nojjig och inte vågar ta bort allt sånt ifall jag (mot förmodan) skulle lämna tillbaka dem.





Trevligt bemötande

Trevligt när man möts utav detta på morgonen ;)

GI-efterrätter

 

Håller på och kollar efter någon god efterrätt till lördag. Själv gillar jag GI, som mat i överlag (jag ser det inte som en diet i mitt fall, mår mycket bättre av att inte äta kolhydrater till vardags) och det fanns en massa gottis i den här. Köpte den uppe i Umeå så det blir premiärinvigning av den på lördag. Får se vad jag bestämmer mig för. Det ryktas om att det blir Tacos, då känner jag själv för någonting lätt och kallt efteråt.. Vad tror ni?





Accentfärger

 



Gud. Jag har fått en massa gjort idag, är väldigt nöjd med det kan jag säga. Nu så unnar jag mig lite surfing efter accessoarer till studenten. Har ju tänkt på det fram och tillbaka. Eftersom jag har en vit klänning så vill jag gärna ha en fin accentfärg till. Frågan är bara vilken... Jag gillar de flesta färger men jag har hittat ett par jätte söta ballerinor i rosa (kan inte ha högklackat då jag får ont i fot- och tålederna av det). Så, vad tror ni? Rosa? Blått? Grönt?

Kan inte ladda upp bilden på ballerinorna, of course.. Men ni hittar dem HÄR! Väskan är härifrån.




Glader å trötter

Hej fina! Hoppas allt är bra med er. Själv är jag lite trött och så, men är väldigt glad och uppåt! Sitter i skolan, undrar vilka som kommer idag :).

Lilla-My posen

 

Jag langar "Lilla-My posen". Dagen har bestått av förberedelser inför min studentskiva :) Wiho! Ska bli jätte skojs. Har dock inte träffat klassen på 2 veckor (sportlov och resvecka) så det känns lite udda, men samtidigt så blir det ju än roligare att se alla igen. Sminket och frisyren är alltså klara, nu ska jag börja packa väskan och fixa med det slutgiltiga, om en timme så går vi! Vi hörs mer imorgon och ska även ta med kameran, hoppas på att jag tar några bilder den här gången också ;) Kram ♥

 

 

 

 


Ikea och fika

 



God förmiddag :)

Nu ska vi åka iväg till Ikea å förlusta oss.

Ska köpa lite espresso och cappuccinokoppar och lite glas till mamma och pappa :) Efter det så blir det en tripp till täby centrum med farmor och Johan, fika står på menyn. Jag ska även hämta ut ett paket och fixa lite annat. Ikväll ska vi bara ta det lugnt antingen hemma hos farmor eller i villan, bara mysa tillsammans. Vi måste passa på nu när bror är hemma :) Vi hörs sen, puss och kram ♥





Kanske i övermorgon.



Jag trodde att det skulle vara lätt att få diagnosen.
Jag har väntat så länge. Men jag har fallit. Jag är fortfarande i chock och kommer nog vara det några dagar till. Jag har inte förstått innebörden. Det är en livslång sjukdom. Kronisk. Jag kommer ha den. Alltid. För alltid. Evigheten är ordet jag letar efter och det är sanningen. Face the truth.

Jag tog det med lätthet i tisdags, men när jag gick hem från tåget på kvällen efter kursen så grät jag. Tårarna rann nerför kinderna och det var av lycka, det var av sorg, förtvivlan och orättvisa. Jag var lycklig för jag hade klarat utbildningen, trots beskedet på morgonen. Jag hade orkat och jag stod i. Orättvisan är lätt, det är för att jag inte har någon i min närhet att dela detta med. Fullt ut. Jag har inte min mormor kvar, hon skulle varit den enda jag hade kunnat prata med. Hon skulle ha varit den jag hade kunnat gråta med, få 100 % förståelse, kunna gå igenom krämporna tillsammans, hon och jag. Jag hade kunnat ringa henne, fråga om råd, fråga hur hon gör för att inte få ont när hon sitter ner. Vad gör hon när hon inte kan bära upp det nydiskade till skåpen? Vad gör hon när hon sitter lamslagen i fotöljen och inte orkar? Vad gör hon? Vad ska jag göra?

Jag är stark. Jag är svag. Jag klarar allt. Jag klarar ingenting.

Vid middagen slog det mig. Framtiden. Hur är den? Hur ser den ut för mig? Hur ser den ut för mig som mamma?

Vid middagen slog det mig att jag kanske inte kommer kunna leka med mina barn på golvet. Jag kommer inte kunna leka "rida häst", jag kommer inte kunna krypa runt och jaga mina barn. Jag och mina krämpor.

Jag kommer stå emot. Jag kommer inte kuva mig under smärtan. Jag kommer inte bli lamslagen. Inte varje dag.

Jag trodde det skulle vara lätt att få diagnosen. Jag trodde att det skulle få mig att må bättre. Det kommer det att göra, men inte idag och inte i morgon. Men kanske i övermorgon.







Utkastad och avkalkning



God förmiddag!


Är utkastad från lägenheten.
De utför fönsterbyten så jag kan inte vara där idag på förmiddagen. De bytte fönstren igår men de har lite kvar idag att göra. Det blir jätte fint! Ett väldigt lyft för lägenheten. Så ja, jag är i villan för tillfället och ska börja plugga. Jag har gjort gott kaffe till mig och mamma och nu håller vi på och kalkar av (!) kaffemaskinen, det är otroligt viktigt att göra. Om ni tycker att ert kaffe smakar unket och konstigt så är det antagligen för att ni har fått med gamla kafferester ner i det färskbryggda, då ska ni kalka av! Ska hem sen och göra det med vår också. Men nu; Plugg!






Baristan Emma

Hej på er!

Har varit på pappas och mammas jobb idag
(de jobbar lyckligtvis nära varandra) och fixat och donat en massa. Under måndagen och tisdagen så har jag trottsat min förkylning och pepprat med alvedon, för jag har gått en Baristautbildning (kvällskurs) :) Jag bokade den för några veckor sedan och det var för sent för att avboka den. Men herregud vad kul det har varit! Helt otroligt. Har lärt mig så otroligt mycket så det är helt fullt i hjärnan på mä'. Det är en sådan underbar känsla. Älskar att lära mig saker och jag har en tendens att bli helt euforisk efteråt och att det bara spritter i kroppen. Så nu är jag diplomerad barista everyone, och det känns riktigt grymt :). Nu vill jag bara göra kaffe och latte art. Jag lyckades göra ett hjärta på första försöket, vilket tydligen var ganska ovanligt :) Så det känns ju än bättre. Det är väldigt mycket hantverk och jobb med händerna, man ska skapa och skapa och det älskar ju jag. Hantverk är min grej. Så nu jäklar, nu ska det skummas mjölk och bryggas den ena latten efter den andra. Hejåhå!

Kolla in detta. Det ska jag göra sen!




Sjukdomen Fibromyalgi






Har varit frånvarande ett tag. Dels för att internetet här i lägenheten inte har fungerat (som jag skrev i helgen) och sen för att jag har varit rätt dålig. Mest haft en fruktansvärd värk i halsen och snytit mig var tredje sekund ungefär. Så jag har inte varit så "bloggbar". Men nu är jag tillbaka! Jag har saknat er :)



Idag har jag fått svar på en del frågor
. Jag har sedan 2 år tillbaka haft en värk i kroppen, den har varit starkare eller lite svagare, den har suttit i benen, den har suttit i överkroppen. Den har gått ut i fingrarna och sedan fötterna. Den har iallafall blivit värre med tiden och den här hösten så har jag haft väldiga problem med den. Den sitter nu i hela kroppen, men den förflyttar sig lite hit och dit. Mormor hade Fibromyalgi och det är detta vi har undrat om jag haft. Vi var hos Reumatologen för ett och ett halvt år sedan men då hade jag inte tillräckligt med kriterier uppfyllda för att få diagnosen ställd, (Fibrobyalgi är en kriteriesjukdom) men läkaren sa att om vissa saker skedde så skulle jag höra av mig, bl.a. om jag får ondare. Vilket jag nu fick under hösten och vi bestämde oss för att åka till husläkaren för att be om en ny remiss då det gått mer än ett år. Han skickade den och för en vecka sedan så ringde dem och jag fick tid till idag.

Jag har haft stora problem med det här under de senaste månaderna då de blir värre under stress och press, vilket jag upplever från skolan. Ingen negativstress, men det är ju alltid en stress att gå i skolan. Det är också så att fibromyalgi är väldigt "tricky", om man inte har ont i kroppen när man vaknar på morgonen så kan man förvänta sig att man får magproblem eller migränliknande huvudvärk under dagen. Jag har dock inte velat klaga och vara jobbig, varken här i bloggen eller i "verkliga livet" så mitt humör har fått ta sig lite stryk ibland då jag inte orkat ha humöret uppe.

För att "översätta" fibromyalgi så kan man säga: Kronisk smärta i hela kroppen.
Fibromyalgi går inte att bota, det finns inga speciella mediciner och det är alltså kroniskt, alltså kommer jag att ha det hela mitt liv. Det kan också bli lite bättre när jag blir äldre. Det som man kan göra det är att äta smärtstillandetabletter, såsom Ipren och liknande.

Min läkare hos Reumatologen på Danderyd är en pärla, han är lugn och han lyssnar på allt jag har att säga. Vi var där inne i en timme idag och han tog god tid på sig att gå igenom allting. Det känns otroligt bra och han gav mig lite tips. Han ville även att jag skulle ta lite blodprover för att gå vidare med olika saker så de kommer jag få svar på den 20 mars.

Jag känner mig inte nere, jag är inte ledsen, jag är snarare starkare nu än när jag gick in till honom i morse. Jag har varit 90 % säker på att det har varit detta jag har gått omkring med. Nu ska jag lära mig att leva med det och jag har redan tankar och planer på hur jag ska gå vidare.

Lite exempel på vad som är jobbigt för mig att utföra är t.ex:

Gå på bio - jag får ont i underkroppen när jag sitter ner mer än 30 min.
Diska - stekpannor o.dyl. är ibland för tunga för att jag ska kunna utföra disken utan besvär.
Hålla i paraplyn - får ont efter någon minut i fingrarna
Sätta upp håret - jag har svårt att hålla armarna över huvudet och utföra saker (samma med att tvätta håret)
M.m. Bara för att "ni ska få er en bild" på hur det kan vara.

Men jag viker mig inte och jag kommer inte lägga mig ner och sörja för det här.
Jag fick detta genom att mormor hade det och det ser jag som någonting positivt. Jag har svårt att se andra likheter mellan mig och min älskade mormor, (jag är mer lik min pappas släkt och min bror är mer lik mammas) det enda jag har kommit på är min envishet och att jag har hennes blod i mina ådror. Men nu, nu har jag äntligen någonting som hon också hade och det gör mig stark för jag har aldrig känt en starkare människa än min mormor.

Nu mormor, nu är vi lika, du och jag. Äntligen får jag dela någonting med dig och det är jag stolt över.


För att läsa mer: KLICKA HÄR.


UPPDATERING: För en mer bättre beskrivning av vad FM är så säger de så här på sidan som jag länkade till ovan: Fibromyalgi betyder smärta i muskler och bindväv.




Wishing

Hej. Jag vill ha dig.






Hugo och kakakaffe

Har precis ätit lunch. Nu ska jag dricka en kopp kaffe och läsa Hugo. E pratar om att internetet inte fungerar hemma i lägenheten, hoppas det ordnar sig innan jag kommer hem, annars får jag dyka på det och se om jag kan fixa det. Annars får ni följa mig på Twitter tills det ordnat sig, här till höger, eller på själva Twitter om ni har det, EmjlsSmycken.

Rosa tab-fodral

Är väldigt sugen på denna, har ett svart just nu som man kan ställa upp taben med, det kan man dock inte med den här, tror jag. Men jag är sugen på den ändå..

Taggtråd i halsen?

Typ så ja.


Okej. Jag har inte mått så här på evigheter. Fy.fan. säger jag bara. Nu har jag blivit täppt också och börjat hosta, vilket känns som att man drar en taggtråd upp och ner i halsen, eller som att jag har köttsår i halsen och dricker ren sprit. Skönt? Nej.


Ska hoppa in i duschen nu och fräscha till mig lite, sen ska jag parkera rumpan i soffan med en fet kopp te bredvid och min nya bästa vän, Ringaren i Notredam av Victor Hugo. Köpte den i Ume, ni får se bild senare. Hoppas ni får en mysig lördag, jag skulle iallafall ha gått ut på en långpromenad i detta underbara väder ifall kroppen hade velat. Men det får bli en annan dag. ♥




Lilla My

Min klänning till studentskivan som är nästa helg. Sjukt söt, blir nog perfekt.

OPI och Seche Vite

Köpte detta dösnygga lack i Ume, OPI - Gargantuan Green Grape, underbar mintig färg. Har ni Seche Vite? Om inte så spring och köp, det är Hollywoodkändisarnas favorit, ett överlack som lägger sig som en tjock hinna över lacket och förkortar torktiden till någon minut. Grymt! Det kostar runt hundralappen men håller väldigt länge och är verkligen värd varenda krona. Promise you...

Mini-me

Mamma visade mig några bilder igår på mig som liten. Så söt ^^, om jag får säga det själv..
Nu ska vi börja fixa här hemma. Min hals gör satans ont meen jag är inte kinkig för det! Ikväll kommer E hit och då ska vi mysa framför tvn. Hörs sen :)

När man har tappat rösten...

 





och inte vet vart man lagt den...


Har precis lagt in alla bilder från Umeå,
jag var medveten om att jag inte tog så många bilder med min egen kamera då jag ville njuta så mycket som möjligt. Moa har lite fler bilder på hennes kamera. Så med min brist på bra bilder så blev det inte så många jag kunde lägga upp, tog dock några fler med mobilen (den är ju alltid lätt till hands).

Vi hade det, som jag sa igår, något otroligt mysigt där uppe.
I tisdags så åkte jag och Moa först till IKSU, kollade in det, så oootroligt stort! Helt galet.. Riktigt bra om man är student alltså, det optimala. Vi åkte hem efter det och gjorde oss i ordning sen åkte vi till stan. Vi började med att fika och äta lunch, satt där och pratade en massa och bara mös, sen började shoppingen. Ska ta bild på det senare. Vi köpte lite till lägenheten och jag hittade två jätte fina plagg på Monki (älskar) och lite annat smått och gott.

Någonting som inte har med denna underbara resa är att jag inte har någon röst kvar.
I tisdags när vi vaknade så hade jag ont i halsen och var lite hes bara, jag fick Strepsils av Moa och tog alvedon och så blev jag lite piggare :) Under dagen började jag väl känna mig mer hängig i ögonen och halsen men jag var pigg och alert ändå. Men alltså, natten till onsdag, usch säger jag bara. Hade fruktansvärt ont i halsen.. gick upp och tog "morgonkuren" igen, kände mig bättre :), sen började jag och Moa köttandet av boken så då hade jag inte problem så. Men sen på kvällen, när vi åkte hem, då började jag bli allt mer hesare och lät som en man. Ytterst sexigt. Är ändå pigg i huvudet och kroppen liksom, men halsen bara värkte. Vi kom hem och jag hade energi nog för att fixa klart det sista med boken, packade upp allting, började städa lite snabbt så allt såg bra ut och sen gick jag och la mig, men jag hade så svårt att slappna av, jag måste ha haft en massa adrenalin i kroppen. Jag försökte slappna av, läste lite och så men ville bara sova så jag släckte lampan.. men där låg jag sen, mådde piss och helvete (rent ut sagt) och kunde inte somna. Jag somnar typ på fem röda egentligen när jag släckt lampan, men igår låg jag och vred och vände på mig i 2 timmar sen lyckas jag somna lite, vaknar sedan av att E pratar helt panikslaget i sömnen, sätter sig upp i sängen och är helt desperat, så jäkla läskigt.. Då var klockan 01:55.. Efter det så vaknade jag titt som tätt helt svettig och panikslagen med en hals som kändes som taggtråd och jag vettefan. Längesedan jag var så här. Men ja, iallafall så sitter jag här och försöker sjunga med till melodifestivallåtar men det kommer inte ut någonting och så har det varit hela dagen. Så ja, jag ska snart iväg och fixa lite, får se om jag får fram något då. ;)

Tänkte att ni kanske ville veta.

I eftermiddag så åker jag hem till Bällsta, ska mysa lite med mamma och pappa, vårda halsen och sova över där. Imorgon ska jag och mamma packa i huset, de ska nämligen flytta :) Jippi! De flyttar nämligen närmre oss, så himla mysigt.

Nej, nu ska jag göra i ordning lite och sen bara vila, ska åka om någon timme. Hörs sen ♥




RSS 2.0