Öl vs Hårdkokt ägg

Känns som att kvällsinläggen blir lite mer "privata" och inte så mycket smyckesinriktade, men jag gillare! Vad säger ni?


Scenario:

Jag och E sitter i soffan med varsin dator framförsig och tvn på i bakgrunden. I centrum så köpte E öl inför semestern..

E: Ska jag ta en öl.. eller ska jag skita i det??

Jag: *Tänker på att det är Eriks första semesterkväll*
- Klart du ska ta en öl!
Säger jag glatt och känner att min mage är lite i det kurrande-laget..

E reser på sig från soffan och går fram till kylskåpet.
En glödlampa tänds i skann på mig och jag kommer ihåg att jag kokade 2 ägg igår men bara åt ett.. Kommer ihåg min kurrande mage.

Jag: Jag kanske ska ta det där ägget jag kokade igår? *Väntar på respons*

*Väntar på respons*

*Väntar på respons*

E: Ja.. du kan ju ta ett ägg så tar jag en öl ;)
Detta säger han med en triumferande ton i rösten..

Måste jag bevisa min inre glädje när E tar en klunk av ölen och inte gillar den? *Mohaha*

Var tvungen att ta en bild innan han smakade på den, ni får hans sexiga ben i bakgrunden på köpet ;)


En liten insikt i mitt och E privata snack en torsdagskväll som denna.


Dagens smycken

Hah, lite roligt. Jag har tänkt att lägga upp en bild på dagens smycken under dagen, tänkte ta en bild med mobilen för att sedan föra över. Men när jag kom hem från centrum så var jag inne i ett stim, gick ut med soporna, plockade upp det vi handlat, vattnade blommorna m.m. Så då glömde jag ta bild. Då tänkte jag nu när jag startade datorn, "Aja, jag får väl hitta på något annat att blogga om". Sen gick jag in bland bilderna och Vips! Vad ligger inte där om en bild på exakt de armbanden jag hade på mig idag? Mycket humoristiskt enligt mig. Så här får ni en bild på dagens, med en VÄldigt stor logga :S :)



fin kombo


Nu ska jag kolla på Sommar med Ernst
;) Haha.. Självklart blir det The Killing ikväll också med Joel Kinnaman!
Trevlig kväll vänner :)

Tidsinställt

Denna dag är en bra dag :)

Har haft fullt upp hela dagen, är i t.centrum. Lunchat med kusin :) och jag och E myser omkring i centrum då han får semester idag :D Äntligen! Så vi ska kolla lite och sedan äta middag, kanske blir det bio också?

Gjorde detta armband till mig själv igår:

jag bara älskar Turqouise pärlorna, färgen är magisk!

 

Om ni är intresserade av just detta armband, som är perfekt nu till sommaren, så fyll i formuläret under "Kontakta mig här!" till vänster eller skicka ett vanligt mail till: [email protected]


Priset för dubbelarmband är 195 kr.

 

 


Turkish

Min bror och hans tjej Moa var och turistade i Turkiet för en vecka sedan och när de kom hem hade dem b.la. med sig detta underbara armband till mig :D Det som var så roligt var att just den dagen hade jag en fin grön tröja på mig också, så det kunde ju inte blitt' bättre :)





Ååh det är ju så fint! ♥



Rosa smyckespåsar <3

God förmiddag!

Igår kväll så blev det en del armband gjorda. Kändes skönt att kunna bocka av lite på listan som jag har :)

Igår gjorde jag ju b.la. två armband som var beställningar, så här såg de ut i mina fina smyckespåsar när dem skulle åka till deras ägare :)

fina va?

Örhängen

Mina favoritörhängen har en tendens att gå sönder. För bara någon månad sedan så ramlade pärlan av "piggen" så då lagade jag det med mycket enkla medel. Örhänget gick sönder idag igen så jag tänkte visa hur jag gör, det är absolut inga konstigheter!

Här ser ni att piggen har lossnat från pärlans hål.

 

Detta lim använder jag, det är typ som Karlssons Klister.

 

Först pillar jag i hålet i pärlan med en nål för att rensa bort de gamla limmet. Sätter sedan lim på piggens runda del och sedan trycker jag in piggen i hålet i pärlan och håller fast en stund för att det verkligen ska sätta sig. 
Som ni märker, man behöver inte vara en rymdraketsforskare för att laga örhängen som gått sönder :)

Beställningar

Det blev lite ändrade planer för dagen, så jag satte mig ner och gjorde två beställningar :)







Dubbelarmband:

- Purple Dream & Mysterious Black
- Crystal White, små fyrkantiga & mellanrunda
- Hjul & Klot --> Mellandelar






Enkelarmband:


- Pink Flower
- Crystal White, små fyrkantiga & Avlång i början & slutet.
- Rosor --> Mellandel

Till dubbelarmbandet hade jag ett utav mina visningsarmband som är med Golden som "mall", Carina (kunden) önskade lila och svarta pärlor, så självklart så blev det så och det blev ju hur snyggt som helst! :)
Är väldigt nöjd!


Självklart kan ni också beställa dessa.

Dubbelarmbandet: 195 kr
Enkelarmbandet: 150 kr




Dagens smycken

Har midsommararmbandet på mig idag igen, det är så fina färger och matchar resten av det jag har på mig idag.

 

Har fotlänken på mig också men hann inte ta bild på den.

 

Blev en tidig uppstigning idag. Vi hörs igen vid 1 tiden :) Hoppar ni haft en skön morgon!

 

Take care ♥


Har ingenting m smycken å göra



 

Gav Erik en ny vas och underbart vackra blommor idag. Vi brukar ge varandra saker ibland, jag har fått riktigt vackra blommor av honom flera gånger. Vi delar intresset av att ha vackra blommor hemma. (Dock är vi inte speciellt duktiga på det där att vattna dom, men vi blir bättre ;))


Planted evidence

För några veckor sedan så hade jag ju lite panik över att jag inte hade några färdiga loggor att sätta på smyckena. Gjorde några st i lite stress. När jag skulle hänga ut smycken i frisörsalongen så hade jag precis loggor så jag kunde ha på alla smyckena.. Var lite stressad då också över att det inte skulle finnas tillräckligt många. Men jag höll tummarna och till min lättnad så fanns det.. MEN vad hittar jag inte dagen efter om inte två påsar med loggor i?! En påse med en ynka som låg i min smyckesväska och så en annan påse med flera stycken i, i min handväska?

En ynka liten logga som jävlades med att gömma sig..

 

Och så den andra påsen men flera stycken i? Suck.. :)

 

Berättade min story för Erik och han småskrattade lite och bara ruska på huvudet. Vi såg båda på det som rätt komiskt.


Bilderna är lite "planted evidence", brottsliga Emma!


En massa väskor..

...Har jag när jag ska iväg och jobba. När jag antingen ska till pappas jobb/mammas jobb eller hem till villan så har jag dessa saker med mig. Och ja.. Det är en hel del. Känner mig lite som en pickolo när jag bär omkring på dessa saker.

 

 

Handväskan:

- En massa olika block, kalender, smyckesblock med alla idéer, mått osv på kunder, ett block med alla saker jag måste komma ihåg. Plånbok, liten neccesär, böcker, 3 olika läppsyl, handkräm, nagelbandsolja, plåster, nagelfilar.. Ja.. jag har allt möjligt i min handväska. (Inte så konstigt att jag kallades Skalman när jag gick i högskolan..)


Vit/Rosa/Gröna väskan:

- Smyckesboxarna, verktyg, armband, tråd, loggor..


Kameraväskan:

- Här i har jag en ihopfällbarstol ifall jag får nått infall att sätta mig ner mitt på gatan för att göra armband..


Boomerangpåse:

- Dator, laddare, bok, tidning, matlåda.. Ja, det är som en andra handväska eftersom jag inte får ner allt jag vill i handväska nr 1.


Så nu har ni fått en insikt i varför jag kommer ha en framtid som pickolo/packåsna!

Nu ska jag ut i solen, tjingeling!


Sool sol sool

God morgon där ute!

Har precis fått skjuts av världens bästa mamma hem till deras villa från lägenheten. Eftersom det är sånt superväder ute så vill jag vara där jag kan sola och bada utan några konstigheter :) Så idag blir det till att fläka ut sig i en solstol och med fötterna i poolen. Med en bok i handen så är det fulländat :) hah.

Om jag känner mig själv rätt så kommer jag ta fram smyckessakerna och hålla på med dem efter ett tag. Hah, typiskt mig :)

Kommer lägga upp en rolig grej senare idag!

Hoppas ni får en skön dag där ute, hörs senare!

Alla dessa pärlor

Fick ju lite tips på hemsidor som har pärlor och en maassa annat smått och gott i förra veckan. Var inne på några av dom och det finns ju en hel uppsjö med saker.. Beställde hem lite wirelina, fina beiga pärlor och andra härliga glaspärlor..

Dessa beställde jag idag b.la. Bilden är hämtad från Pagoni.


Eftersträvan

Jag tittade precis in fina Stina-Lee's blogg och såg till min absoluta förtjusning att hon ska öppna butik! La faktiskt en beställning på lite utav de fina sakerna hon har i sitt "lilla men naggande goda sortiment". Tillsammans med mamsen min så drömde jag mig bort till min futuriska hem som ska gå i romantikens tecken med vitt, vitt och vitt + detaljer som är färgrika! Har en liten dröm (som inte behöver vara så långt bort) och det är att ha detta (eller liknande) soffbord i lägenheten. OCH. jag ska köpa det helt själv! Inga pengar från någon annan, det ska vara jag jag jag som köper det och i och med det så är det mitt mitt mitt soffbord!

Tänk att man kan gå så berserk för ett soffbord från Ikea.. pfft..

Ser framför mig hur det står i mitt fina hem som jag köpa utav alla pengar jag tjänat ihop efter att mina underbara smycken har sålts till oändlighetens hörn i landet. Yes! Jag har drömmar, och drömmar är till för att uppfyllas. Så de så!

Lite mera Emm-ig

Fixat lite utav de saker som jag har på min lista. Skönt att kunna bocka av!

Är helt seg och trött i huvudet. Trodde man skulle vara piggare efter helgens vilande? Aja, rätt seg och dryg känner jag så det är nog bäst att jag sätter mig i soffan och gör något som inte involverar en massa tänkande och annat.

Vid 5 tiden när pojken kommer hem ska vi ta en tur på cykel för att se om min yrsel klarar av det. Kan knappt springa 5 meter utan att allt snurrar, men nu ska vi va' positiva va? Right.

Hörs när jag är lite mera.. Emm-ig :)


bjuder på vackra bilder från i vintras när vi var uppe i Åre med Eriks föräldrar. Bilderna är inte redigerade, bara tagna med min grymma kamera. Ja jag har en grym kamera, min bebis ♥


Och nu kanske ni undrar vad f*n detta har med pärlor att göra? Think again ;)

 

 


Följ mig :)

Kom ihåg att ni kan följa mig genom bloglovin. Bli medlem där, sök efter EMJLs Smycken och klicka in Följ blogg så ser ni mina senaste publicerade inlägg så behöver ni inte oroa er för att ni missar något ;)!


Fina smyckesträdet på salongen där jag ställer ut mina smycken.



Äntligen måndag :)

Idag är en sån dag då jag har en del roliga saker att göra :) Har en lista som jag knappt kan vänta att få pricka av.

Hade en jätte härlig och skön helg. Därav tystheten här. Var ute på Eriks landställe och bara tog det lugnt. Igår spenderade jag dagen med att sitta i en stol på altanen med filt över benen och läste ut en mycket bra bok med en utsikt som är helt otrolig. Sjön framför en på landet är så lugn och rofylld att jag blir helt såsig i huvudet efteråt :)


Nu ska jag sätta igång med mina planer för dagen :D


Har längtat efter den här veckan, ingenting inplanerat till fredag så nu kan jag lägga all energi och fokus på mig och EMJLs Smycken!

Midsommardagen & armband

God morgon everyone!

Blev en tidig start för min och Eriks del. Vi ska iväg till hans familjs landställe, ska bli jätte härligt att komma ut dit. Har med mig datorn och en dongel dit men det återstår att se om det finns någon mottagning. Så det märker vi ju inom sinom tid :)

I onsdags så fick jag en massa bra hemsidor nerskrivna av en tjej på arbetsterapin som också håller på med smycken :) Har inte hunnit gå in på dem än, men det ska bli väldigt kul att kolla in alla, lär ju hitta en massa som jag vill ha ;)

Här är alla armband som jag ställde ut i veckan, fick några sålda redan då :)

I veckan så kommer jag lägga en massa krut på smyckena, bloggen m.m.!

Farmor <3

Farmor har ängla - blue sky på sig idag :)

Vi har precis ätit sillunch och druckit goda ölsorter. Nu blir det kubb och sedan fika med jordgubbstårta och capuccino :)

Dagens smycken

Eftersom det är midsommarafton så är det självklart midsommararmbandet som är dagens smycke!


Ni får alla ha en mycket mysig och härlig midsommarafton. För mig så blir det mysigt firande med mamma, pappa, bror, Moa, farmor och min Erik <3.

Midsommarafton

Glad midsommar allihopa!

Igår var det ingen bra bloggdag, jag hade fullt upp hela dagen och var helt slut när jag kom hem. Men det tar jag igen idag och i helgen :)


I förrgår så köpte jag lite nya pärlor igen, haha
. Har kommit på en ny design. Har velat göra halsband men har inte riktigt lagt tid och ork på att fixa det. Men i onsdags så fick jag hjälp av en jätte gullig tjej på arbetsterapin! Då kunde jag ju inte hålla mig från att köpa material så jag kan göra halsband :).


Älskar den här färgen på pärlor, den är så vacker.


Och så de här små japanska glaspärlorna, mums!



Och lite wire"lina" :)


Guten morgen

God morgon allihopa!

Lovade ju er bättre bilder på pärlorna jag köpte häromdagen. Och jag håller ju vad jag lovar ;)
Att döpa alla pärlor är ju en klurig grej, men jag gör mitt bästa :)



Elephant & Snurran



Tropical



Stenen (Haha, fantasin flööödar)



Kristall



Frosty



Green frosty
Den här gör sig verkligen inte rätt på bilden, ni ser färgen bättre här!

Vill bara börja göra smycken med dessa underbara pärlor nu, meen.. först ska jag ha en "ledig" midsommarhelg utan smyckesgörande och mer fokus på bloggande och att ta det lugnt med mina nära och kära. :)

Vad ska ni göra på midsommar? Ut på landet? Träffa släkt och vänner? Dansa kring midsommarstången? Berätta för mig, jag är nyfiken i strut! :)

Effektivitet

Haft en fullspäckad eftermiddag/kväll! Tvättning, städning, matlagning, bädda rent, you name it! :)


Har ju köpt en del nya pärlor och annat smått och gott de senaste dagarna. Jag brukar vilja att allt ska ligga framme några dagar, som att suga lite extra på de goda karamellerna, så inte för ens idag så la jag ner dom i min 3(!)e pärllåda :)

 

Klistrade fast deras söta meddelande i botten, då blir jag ju extra glad varje gång jag öppnar!


Hörs imorgon vänner, nu ska jag sätta mig tillbaka i soffan och titta på Klockan åtta hos stjärnorna!


Och i paketet låg..

 

Bara älskar den turkosa färgen ♥




Sånt som värmer <3

Iförrgår fick jag hem ett paket från Pärlgrossisten. La en beställning för några dagar sedan och så damp det ner i lådan :) Var glad över paketet men ännu gladare blev jag när jag såg en liten silvrig påse i paketet!


 

 

Ni ska bara veta hur glad och rörd jag blev när jag såg denna! Så himla söta. Och innehållet är ju inte fy skam heller..


 

Tack så jätte mycket Ni fina på Pärlgrossisten för allt fint och för de fina orden! Detta värmer mycket! :)

 

 


På disken :')

Hejhej!

Det blev rätt sent igår och hade en massa saker att göra när jag kom hem så det blev inget bloggande men det har kanske inte undgått er ;)

Det blev jätte bra på frisörsalongen! Är super nöjd. Jag fick ett litet glädjeryck efter kände jag, eller under tiden också såklart. Att få ställa ut sina egna tillverkade smycken är en känsla i sig.

 

 

Fick ställa dem på disken, vilket var mer än jag hoppats på, känns ju självklart hur roligt som helst att det fick stå där :)
Ska åka dit om någon vecka för att hänga upp mer smycken i andra färger och designer så det verkligen passar kunderna de har där, fick lite tips från Kitty som jobbar där vad deras kunder gillar för färger :)

Nu ska jag snart iväg igen, sitter i Täby Centrum.
Internetet slår ifrån titt som tätt så jag hinner tyvärr inte blogga mer just nu. Men när jag kommer hem då jäklarns ;)

Har en massa roliga saker att visa bilder på och berätta om, så kom in lite senare idag!


Dregel..

Igår eftermiddag när min pojke kom hem så bestämde vi oss för att ta en liten promenad. Jag behövde det innerligt, var helt mossig i huvudet efter allt armbandsgörande.. Vi gick till en liten butik i närheten där de har allt från garn till pärlor, vad tror ni jag tittade efter? Pärlor ♥

Helt underbara färger och pärlor om ni frågar mig. Kommer upp bättre bilder på dem senare :)


Har redan en massa färdiga armband i huvudet med dessa! åh åh åh kan knappt bärga mig. Men först, vila...


Snart åker jag iväg till frisörsalongen! Wish me luck, kommer ta bilder på hur det ser ut sen. Nervöös..


Dagens smycken

Genomskinliga: Det allra första armbandet jag gjorde, det var också när jag skapade detta som intresset för tillverkning av mina egna smycken blommade upp :)

Mitten: Midsommarmbandet
Introduktionspris: 150 kr (ord. 185 kr)



Fotlänken: Turqouise
Introduktionspris: 195 kr (ord. 250 kr)


Trumvirvel tack!

God förmiddag..

Vaknade väldigt glad och taggad inför denna dag. Åt frukost med pöjken och tog det lugnt, gjorde mig iordning och sen kommer det där sablans samtalet om att mitt viktiga(för mig) sjukhusmöte var inställt då läkaren var sjuk. Visst hon kan inte rå för att hon är sjuk och så, men det är så jäklarns typiskt för min del. Får ombokningar titt som tätt när det gäller besök hos läkare.

Aja, nu ska jag inte tänka mer på det, var mer tvungen att få det ur mitt system :)

God förmiddag mina kära läsare


Dagen som började för några timmar sen kommer bestå av att blogga :D, jobba lite hos Papsen och sedan.. trumvirvel.... ställa ut smycken på en frisörsalong :D! Weeihooo, är super glad över detta :) Det var utav den anledningen som jag hade mycket att göra igår :) Ska dit på eftermiddagen, så har lite att göra nu innan jag börjar jobbet hos pappa. Så nu ska jag fixa det, skriver snart igen :)!



P....U....S....T

*ruskar på huvudet och gör ett litet utpustade läte x 2*

Goderafton i min lilla låda!

Nu har jag vaknat ur "göra-armband-hela-dagen" dvalan.. efter sisådär 8 timmars arbete på ett ungefär. Är sjukt stolt över mig själv! Är helt mossig i huvudet och nu känner jag att jag förtjänar en lång dusch och efter det en kopp god te med min pöjke brevid.

Har också bestämt att jag väntar med att avslöja "hemligheten" tills imorgon. Trots att min bästaste vän av alla tider vill att jag avslöjar idag (förlåt Anne men den som väntar på nått gott..? :) )

Näe, nu ska jag in i duschen.. Vi hörs mer i morgon vänner!

Sov gott och allt sånt där sen och ha en fortsatt mysig kväll :)

Kramisar ♥

Hmm.. efter denna dag har jag svårt å se att det är jag på bilden.. ;)

Äta bör jag..

..annars tappar jag koncentrationen och blir liiite arg på pärlorna om de inte vill göra som jag vill :) haha, så därför ska jag äta lite lunch nu.

Yummiie..


Så.. hur vill ni ha det? Hemlis-avslöjande idag eller imorgon? TELL ME :)

Midsommararmband

Vad sägs som att matcha midsommarstången på fredag med ett armband?
Det kan nu bli ditt!
Maila mig ditt mått runt handleden eller fotleden (självklart kan du också få det som en fotlänk!) så kommer du skina på midsommar! :)





 

Midsommararmbandet:

- En länga
- Mellan rund & Avlånga Crystal White
- Blue Sky & Golden
- Blomma --> Mellandel

Intr. pris: 150 kr

let's do some..

Nu ska jag sätta mig ner och börja göra armband. Är lite tom i huvudet så vet inte vad mer jag ska skriva.. haha.
Men som jag sa förut, kommer hålla er uppdaterade hela dagen.

Let's do some bracelets then!

bilden togs för några veckor sedan när jag satt ute och gjorde armband till älsklings farmor
Det inlägget kan ni läsa här!


God förmiddag

God förmiddag allihopa :)

Just för tillfället sitter jag och skriver en "Vill göra"-lista för dagen. Som jag skrev igår så har jag en hel del att göra idag. Men, det är ingenting negativt för mig, utan mer väldigt positivt :)

Dagen kommer alltså bestå av att göra en massa armband och fotlänkar och fixa och trixa med lite annat.
Kommer självklart hålla er uppdaterade under dagen :). Har inte bestämt mig om jag ska avslöja min lilla hemlighet idag eller imorgon.. Hmm, vad tycker ni? ;)

Hörs snart igen vänner! ♥

Söndagsbestyr

Som sagt.. vi var ju inte ensamna på Ikea.. ;) Det tog ett tag där då det var mycket folk och varor som skulle lämnas tillbaka. Men sen när vi kom därifrån så blev det en snabb lunch för att sedan åka hem och fixa med alla förvaringsboxar som vi köpt. Känns jätte skönt nu i efterhand när allt är klart :)

Kvällen har spenderats med att stå ute i spöregn och blåst då min pöjke spelade sin sista match inför sommaruppehållet. Trots regn och blåst så är det skoj att titta på när han spelar. :)

Nu har jag värmt upp mig med en varmdusch och te. Nu ska vi bara kolla upp lite saker inför sommarn för att sedan nanna kudden! Mycket härligt ska det bli efter den här dagen.

Imorrn blire smycken för hela slanten, har en hel del att fixa inför någonting som jag avslöjar under veckan :D



Hörs imorrn friends, sov så sött<3


Dåligt väder

Hmm.. detta väder var ju inte direkt optimalt för mina planer idag. Tänkte ju stansa idag men det måste göras utomhus, det låter ju en del så att göra det inomhus är inte så spännande bland andra människor. Tyvärr.. Så nu ska jag, mamma och pappa snart iväg till Ikea för att köpa lite saker till deras kök och förvaringssaker till lägenheten. Men Ikea är också roligt tycker jag, dock lär vi ju inte vara ensamma ;)

Skriver mer senare idag när jag kommer hem, har en del spännande saker som händer i veckan, så har en del att göra idag och imorgon :D

Hörs senare vänner, tills vidare får ni ha en sån mysig dag inomhus i detta väder. (Om jag var ni skulle jag burra ner mig i soffan med en filt över benen och en bok eller en film, mys!)





Tidsinställt

tidsinställt..

Nu sitter vi säkert och äter god middag med gästerna men tänkte bara visa er ett armband jag gjort till mamsen min, helt perfekta pärlor och färger för sommarbruna armar!

Detta går självklart att beställa (som alla andra smycken). Maila mig bara så fixar vi det! :)

Fortsatt trevlig lördag allihopa så ses vi här i morgon igen! :) Kram på er!

Några gjorda, än mer väntar

Så.. nu har jag gjort några stycken. Nu ska jag bara fila till dom lite på kanterna osv sen är de som gott som klara att smycka smyckena ;)
Blir självklart till att göra ännu fler i morgon men nu ska jag ta en kopp kaffe och hjälpa mamma och pappa med lite saker, ikväll ska vi nämligen ha fina gäster på besök :)


Puuh..

Gammal skåpslucka att stansa på. Handskar, hammare, stansare, aluminumet och guldsmedsax :)

Nu är det dags att stansa för fulla muggar!

Välkomna allihopa <3

Till min överväldigade förtjusning så såg jag nu att jag fått in en massa nya läsare :D Välkomna! :)

Det blev ju inget höjdarväder igår men det gjorde ingenting för mig och Anna. Vi tog en promenad med hundarna och åt god lunch och fikade. Mycket trevlig och mysigt :)

Hon fick sitt armband igår också och det satt perfekt och hon blev super glad för det :)


Själv så är blå en utav mina favoritfärger så ett sådanthärt armband blir det nog till mig själv också :)

Idag blir det nog en heldel(!) stansning, om vädret tillåter. Vi alla kan väl hålla tummarna för det för jag har många loggor att producera! :)


Beställning

Förra veckan så hittade jag en jätte mysig sida där de har allt inom pärl och smyckes genren. De har ett brett utbud och mycket bra priser :) La en beställning där igår kväll, skulle egentligen bara beställt små smyckespåsar men det blev lite till :).

Gå in och kika vettja, ni hittar nog alltid någonting som faller er i smaken. För mig föll väldigt mycket i smaken!

Pärlgrossisten




Hundisarna

Är bara tvungen att lägga upp bilder på sötaste hundarna som jag och Anna ska mysa med idag!

Min ponken <3

Sötaste Akilles <3

Hmm.. Vi hade tänkt att gå på långpromenad, men med detta vädret kanske det blir en kort promenad och te inomhus istället? Vi får vänta och se :)


Hund-mys

Idag ska jag träffa Anna och mysa med deras hund Akilles och vår lånehund Rocky (som jag hoppas innerligt att vi ska ta över!)

Fick en beställning av Anna sist vi träffades och idag så ska hon få armbandet. Hon ville ha Blue sky, små fyrkantiga Crystal White och Rosor som mellandel. Resultatet:


Hoppas hon blir nöjd :)


Inside the klädkammare


Så här ser det ut bland mina smycken. De delar plats med mina hårateraljer på en byrå i klädkammaren ;) Haha.

I krukan med hjärtat på ligger en massa armband och andra smycken. Det finns Thomas Sabo armband, halsband och berlocker, mina egna smycken på hänganordningen m.m.


Loggor

Har en del stansning att göra. Gjorde en logga imorse då jag gjorde ett armband till min vän Anna. Dock låter det så himla mycket så att göra det i en lägenhet är inte optimalt. Så jag får förflytta alla saker igen till föräldrarna och göra det där i helgen.

Armbanden som ligger här (visningsexen) väntar på en logga. Dock om man vill fortsätta vara vän med grannarna så är det inte det bästa att göra i lägenheten. ;)


Designboken

Igår skrev jag att jag skulle rita in några av mina designer i min designbok.. Blev det av? Nope! Hade lite för mycket annat att göra så imorse kl 8 satte jag mig och gjorde det :)

Designboken, färgpennor, blyerts och en obligatorisk kopp te.

Ritade bland annat in fotlänken, födelsedagsarmbandet m.m.



Dagens smycken

 

Armband:
Blue sky angel - EMJLs Smycken
Antikt armband

Fotlänk:
Turqouise - EMJLs Smycken

Tog dock av mig det antika då låset var lite defekt. :(

 

UPDATE: Vet inte varför mellanrummen mellan "Armband:" & "Blue..." inte existerar i slutmatrialet, gör alltid nytt stycke mellan dessa men det syns inte på bloggen. Måste kolla upp det! :S


Örhängen

Snart ska jag iväg på arbetsterapin, ska bli skoj att träffa alla tjejer igen.

Har med mig ett par örhängen som har en gammaldags hänganordning (:P), ska kolla om jag kan göra om dem :)

 

Hörs sen!


Smycke

Blev en sen kväll igår och tidig uppstigning = Trött Emma

Var och köpte 3 tidningar i morse och har bara suttit i soffan tills nu och läst och tagit det lugnt, nu sitter jag och äter lite lunch och funderar på vad jag ska göra efter. Ska nog fylla i min designbok lite med nya designer. Den behöver uppdateras lite.

B.la så har jag inte ritat in fotlänken och ett armband som är till min vän Anna.




Dagens smycken

Ska ju som sagt iväg och fira min kusin som tar studenten idag, GRATTIS KUSIN :D, och dagen till ära så matchar jag med lite guld.

Guldarmband - EMJLs Smycken
Guldhalsband Snäcka




Finally

Klar med trippeltångsh*lvetet, är inte arg på den, mest trött.

Nu ska jag bara hitta nått att ta på mig, har ingen aning. Måste rådfråga mor min.

Tvätt [X]
Sålla bland kläder [X]
Lägga in nya kläder [X]
Fixa farmors armband [X]
Bloggeliblogga [X]
Duscha & Tvätta håret [X]
Fixa håret & sminka mig inför kvällen [ ]
Hitta nått att ha på mig [ ]
Stansa [-]

Får ta o stansa imorgon istället, kan ju inte göra allt idag, då har jag ju inget att göra imorgon ;)


Trevlig kväll allihopa
om jag inte hinner kika in igen innan jag åker.


Vågat ;)

Nu ska jag alltså fixa håret. Medan jag väntar på att trippeltången värms till högsta nivå så skriver jag alltså lite här..
Mitt hår är tjockt som en lejonman, alltså tar det tid att fixa detta täcke.. På nyårsdagen tog det 3,5 timmar för mig att fixa enbart håret. Intressant fakta? Från tvättning till klar"vågat". Här är en bild på hur det såg ut :) Har inte nyårsstassen på mig, utan enbart en härlig t-shirt från herravdelningen på H&M:

Jobbar på att checka av min "Vill göra" lista, går som smort ;)

Uppdatering 3

Tvätt [X]
Sålla bland kläder [X]
Lägga in nya kläder [X]
Fixa farmors armband [X]
Bloggeliblogga [ ]
Duscha & Tvätta håret [X]
Fixa håret & sminka mig inför kvällen [ ]
Hitta nått att ha på mig [ ]
Stansa [ ]

UPDATE 1: Pust.. Jobbigare att rensa bland kläder än jag trott ;) Haha, nu är det lunch och sedan tvätt!

UPDATE 2: Armbandet fixat, tvätten i torktumlaren/torkskåp!


UPDATE 3: Precis vikt och sorterat in all tvätt, känns mkt bra. Nu ska jag ta nå mellis, lunchen blev inte så stor.


Fullspäckad tisdag

Idag har jag lite att göra.. Vet inte hur mkt jag kommer hinna med blogg och så, men ska göra mitt allra bästa :)

Tvätt [ ]
Sålla bland kläder [ ]
Lägga in nya kläder [ ]
Fixa farmors armband [ ]
Bloggeliblogga [ ]
Duscha & Tvätta håret [ ]
Fixa håret & sminka mig inför kvällen [ ]
Hitta nått att ha på mig [ ]
Stansa [ ]

Ja.. Det är några saker men det kommer nog gå bra, min kusin tar studenten idag så ska till hennes mottagning ikväll :) Därav fixa mig och hitta kläder- sakerna.
Nu ska jag kolla klart på Våra bästa år, sedan duscha och sedan börja pricka av min lista.

Hörs snart igen!


Sommarsmycket

Nu kan jag äntligen presentera det nya sommarsmycket som jag lovat att visa så länge! (Det dröjde för jag ville få en så bra bild på det som möjligt)..






Sommarsmycket är alltså fotlänken.
Så himla snyggt att skina lite extra om benet i sommar. Har redan fått många komplimanger om det. Nu kan ni också få det!

Skicka bara ett mail till mig, skriv det exakta måttet runt din ankel så fixar jag det! Ni kan självklart få vilka färger och mellandelar ni vill, ni kanske har ett favoritarmband, då kan ni självklart få just den designen fast som fotlänk! Ingenting är omöjligt.

Fotlänk:
- En länga
- Hjul --> Mellandel
- Green Leaves & Turquoise

ca pris: 200 kr

Söndag



Beautiful pearls..

Dagens

Dålig uppdatering idag. Har varit i Uppsala med mina föräldrar och sedan bara solat och badat hemma :) Men det är ju sånt väder, right?

Bild på dagens armband

Pink flower & Blue sky <3

 

Nu ska kvällen spenderas med pizza, god dricka och gott sällskap! Ha en trevlig lördagskväll allihopa <3


 


Härliga pärlor


Hur vill du ha det?

Alla dessa armband går att köpa. Jag tillverkar dom efter egna mått och önskningar. Alla armbanden går att få i alla färger, så om ni vill ha den guldiga designen fast i lila så går det alldeles utmärkt. Man kan "klippa och klistra" hur man vill :) Det är det som är så roligt med det här, man kan få sig ett alldeles eget och unikt smycke.

Glad Emma

Nu är mina efterlängtade visitkort klara :)! Och superfina blev dom.

Tack till Moa som hjälpte mig med design och allt därtill och jätte tack till Lennart på DMS Colorprint i Djursholm för det fina resultatet! Nu ska här delas ut visitkort :)


Picture


De nya pärlorna

Insåg att jag inte hade lagt upp en bra bild på mina nya pärlor. Ni har bara sett de på ett armband. Här får ni helheten :)





Visst är de fina? Har inte kommit på ett bra namn på de än.. Får flundra på den ett tag till. Har ni nå förslag?

Crystal White uppdatering

Såg att jag hade missat några pärlor från Crystal White serien. Woopsi. Så här kommer de stackarna som jag omedvetet dissade:



Fr.v: Liten rund, mellanliten rund, mellanstor rund, stor rund.

Visst är jag fantasifull när det gäller namnen? :)

Arbetsplats




Så.. Det är så här det ser ut när jag jobbar. Måttband, tång, sax, pärlor m.m i högsta hugg! Här får ni också en smygtitt på sommarsmycket ;)

Pärllådorna:





Nu har ni fått er en liten inblick i hur jag jobbar. Fina grejer va? ;)

Present och sommarsmycke

Igår satt jag och gjorde ett smycke som ska vara en present, så jag kan ju såklart inte visa det fina smycket här och nu men snart så :) Jag hoppas mottagaren blir glad och nöjd över det.. Pirrigt

Inom kort så kommer ett perfekt sommarsmycke komma upp på bloggen, håll utkik mina vänner!

Inspiration

Ha en fortsatt trevlig onsdag vänner, snart är det helg igen ;)


Green Leaves


 

Armbanden på bilden:

Green Leaves 1
- En länga
- Blommor --> Mellandel
- Green Leaves & Crystal White

ca Pris: 175 kr

Green Leaves 2
- En länga
- Green Leaves & Crystal White
Crystal White återkommer i detta armband i massa olika former:
- Small Crystal White (mellan rund, liten rund, mellan stor rund)
- Big Crystal White (Stor fyrkant)

ca Pris: 175 kr

Två mycket fina armband


Armbanden på bilden:

Pink flower

- En länga
- Rosor --> Mellandelar
- Pink flower & crystal white "små fyrkanter"

ca pris: 150 kr

Purple dream

- En länga
- Purple Dream & Crystal White "Stor rund stripes" & "Mellan rund"

ca pris: 170 kr

 

Självklart så går alla armband att få med två längor också!


Gårdagens resultat

In the making of...

 

 

Resultatet.

Armbandet var till farmor. Hade egentligen gjort ett men det var lite för långt så då gjode jag bara några justeringar, kortade ner det lite och satte dit hjulen. Farmor blev jätte nöjd med det :)

 

Ett bra "vardags"armband, champagne-färgen är väldigt diskret men ändå så glimmar den på ett fint sätt.

 

ca pris: 150 kr


Till salu - Änglavingar

Armband på bilden:

Änglavingar
- En länga
- Änglavingar --> Mellandel
- Blå och Crystal white liten fyrkant & Crystal white mellanrund

ca. Pris: 150 kr

 


Sitter på verandan



Har gjort ett armband till min kära farmor idag på verandan. Annars har jag bara solat och badat i poolen. Mycket skönt för lilla mig inför veckans jobb ;) :)

Reklambilder


Bling


Mellandel: Bling

Denna brukar jag sätta i mitten utav armbanden med en färgad pärla i mitten:

 

 

Det går ju självklart att använda dem på vilket ställe som helst på smyckena :)

Ha en fortsatt trevlig söndag!

For sale



Armbanden på bilden:

Golden:

- 2 längor
- Hjul & klot --> Mellandelar
- Guld & Små Crystal white

Pris: 200 kr

Champagne:
- En länga
- Ros, Hjul & Bling --> Mellandelar
- Champagne & Mellanstora crystal white

Pris: 150 kr


Födelsedagsarmband

Imorse gjorde jag ett nytt armband. Blev de nya härligt turkosa pärlorna som blandades med de ljusgröna, små crystal white och hjulen. Är mycket nöjd :) Det var en födelsedagspresent till min mammas vän, hon blev superglad :)

 

Vill ni lägga en beställning? Maila till mig på [email protected] så fixar vi det :)


Nya pärlor

Igår kom en leverans med några nya och gamla pärlor i :) Väldigt uppskattade då mina lås har varit slut och det har ekat lite småtomt i vissa fack i lådorna.

De turkossiftande pärlorna till vänster är nya

Uppradade på ingång i smyckeslådorna

 

Jag blir som ett litet barn när jag får mina leveranser. Jag kan knappt bärga mig för att lägga in dom i smyckeslådorna och börja designa nya fina smycken.

Nu ska jag ut i det fina vädret och pyssla med min älskade vän. Ha en trevlig lördag allihopa så ses vi snart igen!

 


Facebook

Nu finns även EMJLs Smycken på Facebook, gå in och gilla vettja!


Stansning

Här håller jag på och stansar mina loggor

bjuder på den osminkade bilden ;)






Stansningen är superkul, speciellt om man är arg eller så, då tar man ut det på de stackars loggorna :)

Pearls


Vilken vill du ha?


Alla mellandelar

Fr.v uppf:

Änglavingar
Fjäder
Hjul
Ros
Blomma
Uggla
Ängel
Klor

(Uggla & Ängel hänger på "snedden")


Crystal white

Här är de former som finns på alla i crystal white serien


Small crystal white

(Olika strl, fr.v mellan rund, liten rund, liten avlång, liten fyrkantig)



Big crystal white

(Olika strl, fr.v stor fyrkant, stor avlång stripes, stor rund stripes)



Big crystal white

(Olika former, fr.v uppf, stor rund stripes, stor droppe spotted, stor rund speckled, stor rund spotted, mellanstor spotted)



Vilken är din favorit?

Här är de färger som finns på glaspärlorna :)

 

Mysterious black


Champagne


Crystal white


Purple dream


Green leaves


Golden


Pink flower


Blue sky



Vem är jag?

Toodeloo
Nu tänkte jag beskriva lite vem jag är och annat smått och gott om mig.

Emma heter jag, det är jag som är grundaren av EMJLs Smycken. EMJL står för Emma, mina två mellannamn och sedan Larsson.
Jag har länge haft en tanke, en dröm om att jag skapar mina egna smycken. Dock har jag aldrig tagit tag i just den drömmen då jag inte vetat i vilken ände jag skulle börja, delvis är det också lathet. Jag kunde ju lika gärna ha kollat upp hur jag börjar. Men icke.
Jag har gått på arbetsterapi efter en längre tids depression, och glad är jag över det, annars hade jag inte suttit här med mina egna armband och pärlor i mängder. När jag satt på arbetsterapin och tänkte på vad jag ville göra härnäst så tog jag fram alla pärlor som fanns och kikade. Där hittade jag kristallpärlor och lite olika mellandelar. Jag satte mig ner på stolen och började pilla med dessa, jag flyttade runt dom i olika formationer och när jag blev nöjd så blev jag guidad om hur jag skulle göra. Idag är detta armband mitt mest använda och min grund till det jag gör idag. Efter jag fått en drös med positiva kommentarer om detta armband så fick jag mersmak. Och nu kan ingen stoppa mig.

Tack vare min brors flickvän Moa så har jag nu min egna smyckesblogg som jag ska driva. Vilket jag är väldigt glad och spänd över att komma igång med. Nu är det bara att kika på alla pärlor och mellandelar som finns, mät sedan det önskade området som du vill köpa smycket till och skicka sedan ett mail till mig med dina önskemål, så knåpar vi ihop någonting, [email protected]
Självklart kan ni beställa de designer som finns. Ingenting är omöjligt. Ni kan också säga vad för färg ni vill ha på de stora glaspärlorna, vilka mellandelar och sedan ge mig fria tyglar om så önskas.
Varför inte skämma bort någon du håller av eller till den viktigaste personen i ditt liv, dig själv? Detta är den bästa presenten till dina nära och kära och dig själv.

Välkomna hit och stanna kvar och titta omkring!

Tveka inte vid frågor att kontakta mig via mail, jag ska göra det jag kan för att skapa just det Ni vill ha!

Kram


RSS 2.0