Mitt nyår

Har ägnat dagen åt att göra mig iordning. Målat tånaglarna, packat och stått i. Vi ska fira nyår med Es syster och hennes sambo, dit kommer även några av deras närmsta vänner. Det blir 3-rätters och spelkväll :) Är så himla taggad och det ska bli så trevligt och roligt. Vi tar med oss ett spel som vi fick av dem i julklapp, Charader ;). E har lite dricka till sig och jag har jätte goda alkoholfria öl från pappas företag. Det kommer nog bli en jätte bra kväll och jag är galet redo för ett nytt år!

Jag provade att ta lite outfit bilder men jag känner mig så newbie på den fronten alltså. Tänkte visa min fina klänning som jag köpte på rean men jag lyckades inte få den på bild. Så ni får se en del av den och så kommer det ju tas bilder ikväll så då kanske jag har någon mer acceptabel bild efter. ;)

Så här hade jag tänkt att fira in det nya året, jag är redo!


 

 

Lägger upp några tidsinställda så hörs vi mer i morgon. Ni får ha en grym nyårskväll och en bra början på det nya året! Jag tackar för detta år och jag tackar alla er läsare som följer mig, jag är väldigt glad att jag har er :) Stor kram till er alla, och lova mig, ta det lugnt ikväll, ni får festa och allt, men ta hand om er och era nära. ♥

 

 

 

 

 

 


Hejdå 2011 - Hej 2012

God morgon mina fina läsare ♥

Sitter och lyssnar på Björn Skifs nya skiva, den är riktigt bra. E håller på och rensar avlopp och jag liksom helt frivilligt valde att vara inaktiv på hjälp-fronten om man säger så ;). Känner mig inte riktigt upplagd för sånt där, så jag lämnar det mycket glatt åt min andra halva.

Nåväl, idag är en mycket glad och positiv dag. Det är sista dagen på 2011 och det känns väldigt pirrigt och roligt, samtidigt som det känns läskigt. Vi pratade om det under frukosten och 2012 känns så himla... långt bort i framtiden. Så framtidsaktigt. Lite läskigt är det. Men jag frågade E vad som har varit bäst under 2011. Svaret:

- Att ha fått dela det med dig.

Det svaret var ju helt okej att få måste jag säga. Det må låta klyschigt för er men det gör det inte för mig. Han frågade mig samma sak och han sa att jag inte fick svara samma sak. Självklart.. Så mitt svar blev:

- Ja men om jag inte får svara samma så måste jag ändå säga allt stöd jag har fått från dig genom allting.

Det har varit ett omtumlande år, jag har blivit friskförklarad, jag har börjat skolan igen och allt går så otroligt bra! Men självklart, den bästa händelsen är självklart min födelsedagspresent som jag fick i förväg av E. Vår Salem-resa! Hela vistelsen var underbar.

Hmm, ja, summa sumarum, 2011 har varit ett bra år men det har också känts som en språngbräda mot det som komma skall. Jag har förberett mig mycket inför studenten, mentalt alltså. Mitt mål har varit att bli frisk och det är jag nu och mitt nya mål är ju studenten. Jag har stora framtidsvisioner och jag har en riktigt grym känsla i magen att 2012 kommer bli ett kick-ass år!

 

Vi tar varandra i handen och välkomnar ett nytt år med kärlek och värmre.

 

 

 

 


Lipstick maniac

 

Det här läppstiftet inhandlades igår på rean, 39 kr, jag säger bara.. Kärlek ♥

 

Detta är min påbörjade läppstift samling. Jag har börjat lite diskret och smått så det är alltså jordnära färger som gäller just nu. Det där med rött har jag inte riktigt givit mig på än. Men dessa underbaringar är så fina. De från Make up Store är jätte mjuka och härliga att ha på, det känns knappt att man har läppstift utan det känns mer som ett vanligt läppbalsam. Det i den gröna hylsan är från Clinique, det fick jag för några år sedan så det är osäkert om den fortfarande finns i sortimentet. Det var faktiskt det stiftet som gjorde mig hooked på läppstift. Jag har aldrig varit den där läppstifts-tjejen men nu de senaste månaderna så har jag utökat min samling och nu så är jag uppe i några stycken. Nu är det nästan bara läppar jag fokuserar på när det kommer till smink. I think I've fallen in love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Något har fötts..

 

Lite nytt återigen! Har stuvat om i kategorierna så nu är det lättare att hitta det man letar efter. Allting börjar med EMJLs och sedan vad själva kategorin innehåller. Detta för att det ser mer jämnt och rent ut och sedan för att min blogg handlar ju inte bara om smycken utan mer om min vardag och saker jag tipsar om.

 

En helt ny kategori har fötts också! "EMJLs Skönhet"! Jag är en produkt-/skönhets galning så här kommer jag tipsa om smink jag använder, skönhetsprodukter och annat härligt. Min dröm just nu är ju att bli Make up artist så jag tänkte att jag måste ju ha en kategori som verkligen speglar min personlighet.. jag fattar bara inte varför jag inte har skapat den innan?

 

Vad tycker ni om detta? Hiss/Diss?

 

 

 

 

 

 


Smink-rea

Jag har haft tur under denna rea alltså. Jag och E var ju i stan i förrigår och då hittade jag en massa fint. Har rensat garderoben på sånt som bara har hängt och jag har haft tanken "men det där kan ju passa med det här etc.etc.", men som om att jag har använt det? NEJ. Så nu har jag tömt och fyllt på lite. Sakta men säkert så byggs en ny garderob här hemma.

Det jag skulle komma till var att jag har hittat en jätte fin ögonskuggspalett från Isadora på rean. Jag älskar jordnära färger på skuggor och då kan jag ju meddela att den här var helt perfekt! Fick den för 79 kr.


 

 

 

 

 


Äntligen en jacka!

Är hemma från centrum. Hittade ä.n.t.l.i.g.e.n. en jacka! Nu under denna period så har jag "bara" en stor dun-jacka, en jätte tjock yll/ull (armani)-kappa eller skinnjackor med väst över.. Varmt/Kallt? Har bara varit att välja liksom.. Som jag har sagt förut så fryser jag hellre än är för varm så jag har nu de senaste dagarna haft en långärmadtröja/kofta och en väst över.. Lite väl optimistiskt för det är ju inte jätte varmt ute direkt. Men nu, idag, äntligen så hittade jag en. Och på Rea! Lyckan är gjord. Den är så där perfekt härlig.

Bilden gör den ju verkligen inte rättvisa, får ta en bild när den sitter på sen :) Men jag var så ivrig att ni skulle få se den så, här är den! Som sagt, köpte den på Rea så den kan vara slut i vissa affärer, den är från KappAhl XLNT avdelningen.


 

 

 

 

 

 


Mina klappar

Här är några utav alla fina julklappar jag fick. Är så himla nöjd med allting, nu vill jag bara få tiden att stanna så jag kan läsa alla fina böcker jag fick!

En jätte fin smyckeslåda av mamma och pappa, den har som sagt 2 hyllor, det understa utan innandöme och det översta som är "lyft"bart med fack. Den gjorde min byrå hyfsat mycket finare om man säger så!

 

Av Erik fick jag detta, underkläder (helt rätt strl ;)), en fortsättning på En shopaholic- berättelsen och så fick jag presentkort på MUS som jag igår shoppade upp :)! Fick även Excuviance Clarifying facial cleanser som jag skrev om igår.

Dessa underbara böcker fick jag av mamma och pappa. Metamorfoser - Marilyn Monroe och Förhören, Göring 1945. Jag är (som ni kanske inte vet?) en stor historietok och framförallt Andra världskriget tok, jag samlar på böcker och det är många som reagerar på det när de spanar in bokhyllan.. Ska visa er någongång!

 

Detta och lite mera fick jag, sedan fick jag och Erik en del gemensamma julisar också :) Men det kommer i ett annat inlägg! Tjingeling så länge ♥

 

 

 

 

 


Me' hatten på

Ska snart iväg till centrum med mamma. Det kommer upp ett inlägg senare om mina klappar jag fick :)

"our whole universe....."

Har varit på mysigt släktfika i villan nu på kvällen. Så mysigt att få träffa alla! Nu ska jag äta en apelsin och kika på The Big Bang Theory, jag är galen i det. Jag drömde till och med om dem igår natt. Har det blivit för mycket då kanske? ;)

gammal bild på favvisarna ♥

 


Andra-julaftons fika

Vi hade ju en andra julafton på annandagen, då blev det än mer klappar och än mer god mat! Vi började med att fika lite med lussebullar (som Johan och Moa gjort, sjukt goda!), pepparkakor med mögelost, glögg och julmust. Så otroligt mumsigt. Jag har kommit på att det jag gillar med julmaten och gosakerna det är: Lussebullar, lättglögg, pepparkakor med mögelost på, sill, potatis, vörtbröd med julskinka och senap och mammas köttbullar, brunkålen som görs varje år har jag börjat gilla mer och mer, men resten.. det kan jag nästan skippa alltså. OJ! Gud förglömme, LUTFISKEN, alltså det är så otroligt gott och hör sen. Kom dock på nu när jag radar upp allt här att jag typ gillar ganska mycket. Men det är ju så, vissa har massamassa mat och vissa har bara det man gillar liksom. Förstår ni vad jag menar?

Massa gottis!

 

 

 

 


Aktiv & Nojig

Godafton på er!

Har haft en produktiv dag i dag, därav frånvaron.
Har gjort flera armband som jag ska förbi med till Klostermans imorgon. Mycket skoj! Dock så har jag inte kunnat fota dem för min kamera var lite ledsen utan batteri.. Fnust.. Så jag tänkte ladda den sen. Nojig över att om batteriet ligger och överladdar så kanske kameran blir dålig/seg? Ska ta massa bilder sen när den är laddad, julklappar och annat fint som jag hittade igår ska fotas!

En del av fina granen.

 

 

 

 



Excuviance-tips

Skrev ju förut att jag tänkte skriva om mina ansiktsprodukter som jag använder. Så här kommer det!

Jag använder alltså Excuviance produkter,
dessa är väldigt bra och väldigt snälla mot huden, ansiktsvattnet som jag använder har inget alkohol i sig och i och med det så torkar den inte ut huden utan tar bara bort orenheter. Jag är jätte nöjd med dessa och jag har köpt mina på en salong här i Täby som ligger nära Täby Centrum som heter Hud-hårsalongen och även på Lugnett.

Clarifying Facial Cleanser, detta är en make-up borttagningskräm som jag tar efter jag tagit bort min mascara (då jag har vattenfast). Den tar bort då makeup-rester och andra orenheter. Jag tar då vatten i ansiktet och sedan en klick på fingertopparna som jag sedan jobbar upp med vattnet för att få ett skum, detta kan göras i ansiktet. Sedan masserar jag in den i hela ansiktet för att få bort allt som inte ska vara där ;) Efter det sköljer jag bort med vatten. Parfymfri.

 

Purifying Cleansing Gel. För denna så gäller samma sak som ovanstående, vatten i ansiktet, klick på fingertopparna och jobba upp till skum och sedan massera på ansiktet, jag masserar mest på mina problemområden som främst är hakan men också T-zonen (haka, näsa, panna). Denna sköljer jag bort med vatten och sedan torkar jag ansiktet försiktigt med handduk. Denna rensar på djupet för att ta bort orenheter. Allergitestad.

 

Moisture Balance Toner. Ansiktsvattnet som jag skrev lite om innan, ingen alkohol i så den är inte uttorkande. Denna är för fet-bland hy. Den förbereder huden för en dag-/nattkräm. Allergistestad.

 

Detta är nattkrämen och denna har varit räddaren i nöden för min hud! Var jätte torr förut och framförallt i T-zonen då jag är fet i hyn. Genom att jag var fet i hyn så gjorde jag allt jag kunde för att försökta bota det med uttorkande ansiktsvatten som innehöll alkohol (not good for your skin!) och när jag började använda denna så försvann det! Och nu på "vintern" så har jag blivit torr men då har jag bara tagit mer utav den här och ja.. jag är inte torr längre! Allergitestad.

 

 

Då återstår dagkrämen. Detta är alltså en "Fluid" eller "mjölk" som vi säger på svenska. Det är alltså ingen kräm utan den är lättare i konsistensen. Detta är en perfekt dagkräm för er som har fethy. Den är oljfri och den gör att man inte får den där glansiga t-zonen och den går jätte lätt in i huden. Allergitestad

 

Alla produkter är Dermatologiskt testade.

Så, en sammanfattning. Jag är jätte nöjd med dessa produkter och visst, ja, de är dyra men det är ju framförallt när man ska köpa allt från första början, sedan tar produkterna slut olika. Jag kan säga att jag köpte mina i början av sommaren och det jag har behövt köpa nytt är nattkrämen. Annars ligger dessa på 299-399 kr/st.

 

 

 


Stan och shopping

Nu åker jag och E in till stan. Hörs sen :)

Ny bild + kategori

Som sagt.. Ny profilbild varte' och en ny kategori också! Ska till Sussie imorgon och kom och tänka på ett par jätte fina naglar jag hade för några månader sedan så jag började kolla i arkivet och hittade dem! Som tur var.. Men då så kom jag på att eftersom naglar är en del utav mig så tänkte jag "varför inte ha en kategori?", Så ja, en ny kategori var det alltså och imorgon ska jag göra nya fina nyårsnaglar.

 

 

 

 


Åh jag är så ivrig!

Okej, jag kunde inte hålla mig. Jag började lite smått med förändringen.. Kan tänka mig att det kommer bli ett litet utbyte av "profilbild".. Bara för att jag är så ivrig!

 


Juliga bilder

 

 

Lite fina bilder som togs på självaste julafton. Har massa mer bilder att titta på :). Har fått suveräna och mycket fina julklappar, jag är jätte nöjd! Ska ta bilder på allt sen när jag har bra ljus här inne, nu är det ju lite mörkt ute så bilderna blir inte så fina som de kan bli.

Nu ska jag kolla lite mer på datorn, har så himla mycket inspiration inför shopping och förändringar i bloggen.. Ja ni hörde rätt! På måndag ska jag och Moa ta nya bilder till en ny header och annat smått och gott, ska bli så galet kul! Vill ha förändring och jag, jag är galen i förändringar. Love them ♥

 

 

 

 


Change of plans

Helu! Change of plans som man säger. Efter promenaden åkte vi till svärisarna och fixade hål i loggorna b.la. Efter det har vi bara chillat och snart ska jag iväg och träna så bilderna kommer, I promise you! Ching ching så länge!
p.s.. min högra stortå gör jete ont, håpas jag kan trena..

Långpromenad

God morgon! Nu ska vi göra oss i ordning och sedan ta en riktig långpromenad och sedan veckohandla lite. Ska bli jätte skönt med en promenad, få bort lite utav allt ätande som varit i helgen ;) Vi hörs senare, när vi kommer hem så ska jag föra över alla bilder och fixa dem och sedan visa dem.


Så snart som möjligt måste jag hem till Es föräldrar för att låna snickarboa' för att göra hål i mina loggor, som jag då alltså gör helt själv, för jag måste förbi Klostermans för att hänga ut lite mer, de går åt :)








Hur har ni haft det?

Hallåå där ute! Ville bara säga godnatt. Har haft en jätte mysig och härlig andra julafton idag! Fått jätte fina paket som jag ska visa senare och självklart tagit en massa bilder :) Hoppas ni alla kan sova gottis och för er som börjar jobba imorgon så hoppas jag att ni kan njuta och tänka tillbaka på er förhoppningsvis mysiga julhelg och försöka omvända den mysiga energin till ork för att jobba :). E är ledig den här veckan så vi ska bara ta vara på den tiden, det som sker i morgon är en långpromenad och att fixa här hemma. På kvällen drar han iväg på Futsal (inomhusfotbolls-turnering).. Nej, nu ska vi hoppa i sängen, båda är trötta men väldigt nöjda med helgen som varit. Gónatt vänner ♥



Vi hoppas att ni har haft en fin helg, kram!








Julafton x 2

Hej på er!
Idag har vi som en andra julafton här hemma. Farmor kommer vid 2 och då blir det lite fika och mys. Julgranen är återigen påfylld under sig så det blir lite öppning idag igen :)

Juldags-mys

Sitter i soffan under filten och myser lite. Hade en lugn och mysig julafton igår och känner mig lite seg och trött idag. Kommer inte lämna soffan i första taget. Nu ska jag dyka ner i andra lagret på Aladdin asken och göra te. Hade ni en mysig julafton och vad fick ni för klappar? :)

God Jul vänner

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och jag hoppas att ni alla får äta gott och dricka gott men måttligt. :) Ta hand om era nära och kära och ta vara på denna dag, klyschigt men jag menar när jag säger, var i nuet!

Glögg och inslagning!

Nu ska vi slå in alla julklappar :D Vi har värmt glögg och annat mys så nu börjar vi :)

Överraskning

Dan före doppare dan..

Har en riktigt härlig dag idag!
Har precis bakat bröd och gjort chokladkolafudgen igen :). Nu ska jag börja städa. Jag har ordnat med en liten överraskningsgrej för E idag, tänkte då städa hela lägenheten och göra mysigt, bädda rent och städa sånt där som man inte gör så ofta, typ som torka av fläkten och damma av hyllor i badrummet och sånt ni vet. Så när han kommer hem ska det vara skinande rent och så ska det dofta nybakat och fräscht! Har även en liten dejt med Anne, så denna dag är helt perfekt :). Ikväll ska vi, jag och E, köpa god mat och slå in julklappar tillsammans och dricka glögg.. Bara njuta av ledigheten och bara vara med varandra, vi kommer nämligen inte fira julafton tillsammans så vi vill njuta så mycket det går bara.

Nu ska jag börja städa mina vänner, men vi hörs senare :) Puss på er! ♥


Det blidde favorit i repris, för hela receptet kika här!







Törr i ansikte'

God morgon på er!
Bara två dagar kvar! Sen är det julaftoon :).
Jag är klar med alla klappisar, dock ska jag kika på en till grej idag bara. Men annars är jag klar. Hur går det för er? Är ni klara med alla klappar?

Jag ska träffa Leila idag i Sollentuna Centrum för en lååång fika. Ska bli umysigt! Sen har jag en liten grej till henne också, mihihi!

Alltså jag är så torr i ansiktet! Ändå så använder jag dag och natt kräm och allt sånt där som man ska använda, and still, torr som fnöske på hakan och näsan min. Förövrigt så tog min nattkräm slut igår, panik? Mja, jag får köpa en på Lugnett idag, redig tur att spa-terapeuten använder sig utav Excuviance som jag gör så jag kan köpa där. Så, nu vet ni det också. Hur är det med era hakor och näsor? Förhoppninsvis så har ni bara en var utav båda, men man vet ju aldrig? Någon som känner sig träffad? Vill ni förövrigt ha en liten recension om Excuviance produkterna som jag använder mig utav?

Nåväl, nu ska jag hitta någon passande bild och sedan börja fundera på vad jag ska ta på mig en dag som denna. Jag avskyr att vara varm och framförallt när jag går i köpcentran så idag blir det nog varmt under och en tunnare jacka med halsduk och allt sånt där istället. Så vet ni det också.


Bild från i söndags

 

 

 

 


Det räknas inte

Chokladmani, jag?

Unna dig det

Dagen har varit urmysig! Nu sitter jag i soffan och andas lite innan jag ska iväg till jobbet. Jag verkligen älskar att skriva presentkort, framförallt i Spa-området då man vet hur uppskattat det kommer att bli och sedan tycker jag att det är jätte viktigt att folk tar hand om sig själva och förhoppningsvis kan ett presentkort kicka igång dessa tankar hos någon som kanske inte prioriterar sig så mycket utan sina nära och kära istället. På lugnett.com kan ni se julerbjudanden som finns nu och de andra utbuden. Jag ska boka in en ansiktsbehandling sen, man måste unna sig själv det!

Julhandling med farmor

Hej vänner :)
Idag ska jag hjälpa farmor att julhandla så hon ska snart hämta upp mig. Får se hur länge vi blir i centrum.. Efter det blir det jobb :)

Julhandling - Check!

Nu är jag klar med julhandlingen, puh säger jag bara. Jag är glad att jag fick växla lite pengar i en Hälsokost butik så jag kunde lägga in min jacka i ett skåp, annars hade jag nog svimmat på kuppen. Att det ska vara så svårt att hitta klappar till killar? (Tänker då på E framförallt, papsen är redan klar ;)) Men det blev nog bra till slut.

Har kollat på avsnittet där chokladkolafudgen var med och nu är jag jätte sugen på att göra den igen! Kanske blir innan jul? Vi får se. Har tänkt att fredagen ska gå till lite städning och fix.. så då kanske :) Känner mig så pysslig i fingrarna så jag måste sysselsätta dem med någonting, det får nog bli att slå in lite julisar!

Chokladen som var i fudgen.

 

 

 

 


Julhandling

 

Julhandling står på schemat idag. Har en del julklappar att köpa och det ska bli så skojsigt att försöka hitta de perfekta :). Jag älskar att ge och jag önskade att jag hade tillräckligt med pengar för att kunna ge just det jag skulle vilja ge, men om det inte är så så får man kompensera och hitta någonting annat som man vill ge och som man vet kommer uppskattas. ♥

 

 

 

 


Recept på mumsbitar

Här kommer recepten på de mumsiga sötsakerna jag gjorde i söndags. Båda blev riktiga mumsbitar!



Receptet är från Leilas söta jul!

 

Jag blev jätte nöjd med den här, det krävdes lite tålamod från min sida för att stå och kolla på termometern men det var det värt så här i efterhand. Den blev jätte fin i konsistensen och smaken. Jag valde att skippa lakritspulvret och jag använde vanligt strösocker istället för mörkt Muscavadosocker, exakt samma mått. Sen en viktig sak! Det är mycket viktigt att ni använder er utav en elektronisk termometer el.liknande för det får absolut inte bli mer än 116 grader, om det blir det så spricker kolan och då blir det pannkaka.. Så här kan en sådan termometer se ut:

Just denna är köpt från Ica




Här är receptet som jag använde mig av.

 

Denna blev sagolikt god alltså. Jag brukar ju göra pannacotta, dels för att det är lätt att göra men också för att slutresultatet blir så otroligt bra. Jag valde att strö lite hackad mörk choklad över pepparkakssmulorna också, det passade jätte fint till. Så om ni inte är vana vid att göra någon dessert eller har tänkt att göra pannacotta men dragit sig för att det ser avancerat ut, gör det! Det är inte alls svårt och det går fort att göra. Det är också smidigt för den ska stå i kylen minst 3 h eller tills den stelnat, Men, den kan stå längre, upp till ett dygn så om ni ska ha gäster över så kan ni börja med att göra denna innan själva middagen så har ni desserten gjord. Jätte smidigt!





Struktur på grejorna

Hej vänner.

Har haft en dag fylld med saker att göra.
Imorse så skrev jag på boken, det var jobbigt men det gick bra. Jag visste att efter jag hade gjort det så skulle jag få gå och träna, vilket var super skönt för det gör att det jobbiga inte etsar sig fast så som det kan göra annars. Man får svettas ur det på något sätt :)

Jag har insett att jag måste ha struktur på mina lediga dagar.
Om jag inte har det så blir jag så otroligt rastlös och även om jag gör någonting skoj så blir jag bara på dåligt humör och otålig. Jag tror att det kan ha att göra med att jag var så otroligt energirik som barn, det sitter liksom kvar, jag kunde aldrig sitta still... Så jag har lagt upp strukturer på de närmsta dagarna. Det är inte lätt men om man gör det så blir det väldigt mycket lättare när väl dagen är här. Idag hade jag t.ex. denna struktur:

09.00 - 11.00: Frukost, skriva på PA
11.30 - 13.00: Gå t gymmet, träna, gå hem och duscha.
13.00 - 15.00: Äta mellis + tidig middag, göra smycken.
15.00 - 16.00: Göra mig iordning inför jobbet
17.00 - 20.00: Jobba :)

Så, så här har min dag sett ut och det har funkat jätte bra.
:) Är trött men på ett positivt sätt efter träningen och jag har fått lite smycken gjorda, så jag är helnöjd än så länge. Nu ska jag svira om till jobb-kläder och sedan vid 4 så hämtar pappa upp mig. Farmor är på Lugnett och får ansiktsbehandling så jag vill hinna träffa henne lite innan hon åker med pappa hem. Har med mig lite julisar som henne väninna ska få. Vi hörs senare vänner, ha det så fint så länge ♥




Ingen aning om vad jag gör med foten meen, så kan det gå. Även missat ett G i blogg.se.. Meeen så kan det gå ;)

 

 

 

 


Traditioner

Idag är det en traditionsenlig dag. I släkten har vi då en tradition där vi lagar brunkål tillsammans, då sitter vi alltid och hackar vitkål, dricker glögg och fikar, rör i grytorna och äter Bouf Bourgeuoin-gryta och bara har det trevligt. Det ska bli jätte mysigt för i år så kommer vi inte att fira jul tillsammans så då tycker jag att det ska bli så mysigt och trevligt att få träffas och "för"-fira julen lite istället. Så, alltså, vi har gjort detta sedan vi barn var jätte små, dock vet jag inte om det kan vara en tradition som tom fanns innan vi barn existerade, det ska kollas upp idag!

Så, vi ska bara ha en helhärlig släkttraditionsdag idag, och jag tänkte baka lite dagen till ära. Eller ja, baka chokladkolafudge á la Leila Lindholm och sedan saffranspannacotta. Namnam..

 

bilder lånade från recept.nu


Självklart kommer recepten upp sen och bilder på "skapelserna". :)







Mys med tänd brasa

Förra söndagen så var jag hemma i villan och pluggade. Det var jätte mysigt då vi hade en tänd brasa och jag hade även med mig bakverk som jag och tjejerna bakade på lördagen. Fick mycket gjort i denna mysiga stämning, älskar att ha tända brasor, det ger sådan värme och stämning ♥



Ser ni brasan i bakgrunden? Med min kopp te till detta så var det ju fulländat!


(man behöver självklart inte använda märket som anges om man inte vill, det är ett reklamrecept).

Jag lovade ju er ett recept på denna goding, så
här kommer det!
Den är otroligt, galet god! Den tar inte långtid att göra, så jag rekommenderar er starkt att prova den.







När vi flyttar..

Förra fredagen så fick jag med mig ett par nya favoritkoppar hem! Annes familj hade tröttnat på dessa så jag köpte 4 st för en bra peng. Jag har själv sådana koppar fast i ljusblått som jag fick när jag fyllde 18. Jag älskar Mateus keramik och nu i år så önskar jag och E oss assietter från detta märke. Tänk vad fint när vi har flyttat till större... ett stort vitt, gammaldags bord med silvriga ljusstakar, vita tallrikar och sedan dessa ljusgröna och mina blåa koppar till dessert-teet.. Fina accent-färger och jag tycker absolut att man kan blanda dessa färger!



älskar att kopparna är så oregelbundna upptill, då ser man verkligen att de är handgjorda och att färgen inte är så där perfekt påstruken.. ♥






Smultronstället

Det var mysigt att gå omkring i Gamla stan & söder trots vädret. Dock var det lite trångt på julmarknaden då de flesta gick omkring med paraplyn så man fick akta sig ;). Vi var inte på marknaden så länge utan vi gick ner mot Västerlånggatan istället för att titta lite. Vi åt lunch och drack te + latte på ett mysigt fik och sedan begav vi oss mot Götgatsbacken, det är verkligen vårt smultronställe. Många utav våra favoritbutiker ligger där så när pengarna börjar ramla in igen så kommer vi nog åka dit för att shoppa lite.

Jag fick med mig ett par skor hem, äntligen. Har behövt köpa ett par nya ett ganska bra tag men jag har inte känt att jag har haft orken eller pengarna. Men nu så, nu slog jag till och jag är super nöjd med dessa. Kanske dumt att köpa nu denna månad men det var lite kris, man kan ju inte gå omkring i läckande skor i detta väder ;)

 




Lyssna inte på dem

Filmen igår var jätte bra! Förstår inte varför kritikerna är så himla kritiska, man ska inte lyssna på dem..
Nu ska vi iallafall åka in till stan, vi trotsar vädret. Vi tänkte gå på julmarknaden i Gamla Stan och sedan gå till söder för att julklappshandla lite :) Ska bli jätte mysigt. Hoppas ni får en mysig söndag så hörs vi senare ♥



Jätte bra film, lyssna inte på kritikerna!


Fredagsbio

Nu går vi snart iväg på bio, Sherlock Holmes - Games of shadows (?). Ska bli sjukt kul att se den och framförallt se Noomi Rapace i en internationell roll. Mucho spännande!

Arbete

Har varit i stan med Linnéa nu efter avslutningen, jätte mysigt. Vi satt och fikade och sen gick vi runt lite.
Nu ska jag göra lite smycken tills E kommer hem :)

julavslutning <3

God morgon vänner :)
Idag är den efterlängtade dagen här! Julavslutningen vankas och jag är så... lättad.. Dock känns det väldigt konstigt, rätt orealistiskt att det inte finns någonting kvar att göra, alltså inga inlämningar.. Men på lovet ska jag skriva på min bok (PA:t) och jag har längtat så mycket efter det. Det nästintill kliar i fingrarna inför att få sätta dem på tangenterna och bara skriva.
Idag efter avslutningen så ska jag och Linnéa fira det med en fika, förmodligen i stan. Super mysigt!
Självklart har jag mina jularmband på mig idag, dagen i ära.

Student-ziperall

Har varit och jobbat nu på e.m/kvällen :) Nu är jag hemma och sitter i min nya Ziperall, beställde den tillsammans med studentgrejorna, de hade ett samarbete med företaget vi beställde från. Galet gosig :)

Prinsessa med bättre bild

Drömde så otorligt konstiga och jobbiga drömmar i natt. Vet inte vad det var, kommer ihåg alla så väl också, usch. Obehagligt värre, så kan ju inte direkt påstå att jag sov som en prinsessa, men jag mår iallafall som en prinsessa idag. :) Måste säga att, att ha färgat håret är nog det bästa jag har gjort någonsin med just håret. Är så galet nöjd och jag känner mig så "hemma" i det. Här får ni en liten bättre bild på själva färgen och hur det ser ut med en bra kamera :)




Jul-jobb :)

Idag ska jag jobba på min gamla praktikplats, ska bli otroligt roligt! Ska vara där idag, imorgon och måndag-torsdag nästa vecka mellan 17.00-20.00 :) Ser jätte mycket fram emot det. Då ska jag även kolla på färgschampo från Davines som Camilla har (bycamilla.se) kan inte länka från plattan. Nu ska jag iväg till skolan och ha ett litet g-förhör i Etik, wish me luck ;)

Kärlek till er

♥Asså.. Kärlek till er ♥
Tack så innerligt för alla fina kommentarer ni skrivit! Värmer massvisisar :) Ni är bäst! Puss på er ♥

Reedheead

alltså.. O-M-G! Jag är så gaaaalet nöjd! Weeeeehoooo! Har tagit kort med riktiga kameran också men jag var bara tvungen att lägga upp en bild nuuuu

Nervös och taggad!

Last pic as a blonde.. atleast for a loong time! Enjoy ;)

Daamdamdaam

Gud så trötter jag är i kroppen, tränat å lagat mat +veckohandling :) Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan och fortsätta min läsning av Thérèse Raquin. Imorgon stundar det som jag har väntat på så länge.. Kollade precis upp tider till när jag ska åka å så.. Får bara inte glömma matlådan!



Hatt'e på, hatt'e av

God morgon vänner, har ni sovit gott? Nu ska vi snart börja åka mot skola resp. jobb, har en härlig dag framför mig! I e.m ska vi åka å träna, ska bli jätte skönt. Näe, hatten är på så nu är det bara å åka! Kom dock på att det blåser ute.. kanske inte är så smart med hatt då.. får gå å sätta upp håret iatället.



Heta plugg-tips!

Sitter i soffan med underbara E bredvid mig. Vi har fixat med julkort och annat fix som ska göras, ekonomiska grejer och så. Nu sitter han och tar igen några avsnitt på julkalendern, vi kollar varje dag, den är ju så mysig!  Vi tror att våra barn kommer se ut som Charlie, hon är ju så himelens söt. Under  tiden så har jag pluggat lite. Ett tips för er som pluggar glosor och annat som ska vara inövat, skriv det i olika färger, det gör att om du inte kommer ihåg på prov el.dyl så kan man tänka tillbaka på vilken färg det stod i, då är det lättare att komma ihåg :)
några ord av det vi ska ha test på i morgon i Eng C :)

One to go

Alrighty, en politisk idé historia uppgift klar, one to go! Nästa mål är att göra klart den idag, det skulle vara så otroligt skönt. Nu ska jag sätta igång en kopp te och sedan är jag ready to study some more.

Bild som tog för någon månad sedan.


Förra veckans bilder

För precis en vecka sedan så hade vi andra adventsfika hemma i lägenheten.  Idag är det ju tredje advent och det ska firas lite senare när E har kommit hem. Själv sitter jag i villan och ska precis börja plugga. Har ett litet mål att hinna med så mycket som möjligt idag!
Här kommer lite bilder.









Självklart fick Rocky en pepparkaka också. Så, så här såg det ut förra veckan. Idag ska vi avnjuta det jag och tjejerna bakade igår istället. Alltså galet goda saker! Kan lägga upp recepten på dessa senare, ingenting som är krångligt alls, bara underbart smaskigt!

Hörs senare mina änglar, ha en fortsatt fin söndag och tredje advent ♥




Julbak-delux

Vi har varit i baktagen idag vi. Har ännu bättre bilder på kameran men tänkte dela med mig lite ändå såklart :)
pepparkaksmuffins med kardemumma glasyr

Myyys

Fredagsmys och idol final!

Vidgar näsborrarna

Nu har jag pluggat lite och gjort mig i ordning, ska traska mot tåget snart. Vädret säger mig att det blir stora dunjackan på, luvan lär ju vara uppdragen..
MmMmmm mee feel so beautifuuuul... *vidgar näsborrarna lite extra*

Old pic

Jag har nu varit uppe sedan 05.20.. har sovmorgon till 10.00 men jag menar, varför inte gå upp extra tidigt när man ändå har sovmorgon? ;) Ne, skämt åsido. E åker ju till Jönköping idag med sina kompisar för att hälsa på en annan kompis som flyttat dit så han är borta över helgen och skulle gå upp tidigt idag för att öppna på jobbet för att sedan kunna åka lite tidigare från jobbet. Jag ville ju självklart då gå upp med honom och äta frukost och hinna säga hej då ordentligt istället för att säga hej då i sängen typ halvt sovandes.

Men jag tänkte ju då att jag kunde plugga efter han gått så nu sitter jag här, ny duschad och lite segis och skriver på en svenska artikel. Tittare precis på julkalendern också och måste bara säga att den är ju jätte bra! Så himla gullig och de har verkligen lyckats med julstämningen i den.

Nej, nu back to buisness!


 

Snart blir jag mörkhårig igen, eller blir ju rödhårig men jag går från det blonda i varje fall. Vet att jag skrev om det här igår också men jag är så himelens pirrig och taggad. Nu är det inte långt kvar! Som jag längtat!

 

 

 


Julkortspyssel

Tvättandet är färdigt och nu, nästa grej: Göra julkort :). Kanske slår till på kvällsfika sen också.. namnam

Me and myy haair

Ny dag och nya tag. Ska till t.centrum nu och fixa lite nödvändigheter och sen gå till skolan och plugga. Har tvättid ikväll också så det är full rulle, varför bryta ett vinnande koncept? ;)
Inte långt kvar tills jag blir redhead, längtar som tuusan!!

Kvällsfika

Varit iväg och handlat med tjejerna. Köpte med mig en chokladkaka, nu ska vi ha lite kvällsfika. Imorgon är en jobbig dag, då är det begravning på Es sida av släkten, vill inte skriva mer än så men det blir nog rätt tyst här imorgon så vet ni det. Stora kramar till er där ute ♥

Matschema

Står och lagar mat, idag blir det torsk med rotgrönsaker som varit i ugnen :) Super mumsigt! Vi gör ett matschema varje helg inför veckan efter och sedan går vi och veckohandlar, otroligt skönt samt väldigt ekonomiskt, istället för att göra av med 200-300 kr/middag genom att gå och handla varje/varannan dag så handlar vi för mellan 200-300 kr/vecka. På så sätt sparar man mycket pengar samt sparar man tid genom att slippa gå och handla varje dag. Så här ser vårt matschema ut för denna vecka:
Imorgon så ska vi äta med Es familj och på fredag så åker han ner till Jönköping med sina polare så då ska jag och Anne käka nått mums, med vad vet vi inte än ;)

Provig dag

God morgon fina!
Har prov och boksamtal nu på morgonen i Sam C och sedan seminarium på filosofi A, så håll tummarna för mig är ni snälla.

Lussebullarna ropar!

Hej vänner!

Har haft en helvetiskt jäktig dag så har inte hunnit skriva + att batterierna på plattan var slut. Ska plugga nu, har två examinationstyper imorgon så. Har precis gjort lite te och nu ska jag dyka ner i böckerna. Hoppas ni har haft en fin dag och att det har varit en bra start på veckan. Hörs mer senare ♥


 

Det ligger lussebullar i skåpet som bara ropar efter mig, vet ni hur svårt det är att säga nej?!

 

 

 


Städa?!

Det ska ju för tusan vara fika här om några timmar! Dags att börja städa.. med nack-och huvudvärk.



<3Sheldon<3

Tar en paus i läsandet med lunch och de bästa killarna i världen.. Sheldon in my heart ♥

Oldies <3

Hade jätte trevligt igår, träffade gamla klasskompisar vilket var sjukt kul! Har verkligen saknat dem, bästa klassen ♥
Nu ska jag läsa lite, boken som är på bilden ska vara utläst på tisdag, vissa kapitel är intressanta, finns mkt skumma saker att skriva om alltså..

Fira en fin vän

Har pluggat lite mer och även hunnit duscha och fikat med mams.

Snart kommer Anne förbi, då ska vi sminka oss och annat fix sedan bär det av mot stan och födelsedagsfirande av Leila

Hörs imorgon fina vänner, kanske hinner slänga in en bild senare! Ha en bra lördagskväll vettja :)

 

Glöm inte att ni kan följa mig på Twitter! EMJLsSmycken, där får ni lite allt möjligt att läsa, gott och blandat helt enkelt!

 

 

 


 

 

 


Magkatarr

Har suttit och pluggat sedan jag skrev förra inlägget. Har avverkat en Sam C uppgift som var att skriva ner svaren till provet som är på tisdag. Nu håller jag på med filosofi som jag har seminarium i på tisdag också.

Det som har kommit upp under hösten är min magkatarr, som jag har haft till och från i 5 år. Under mitt år som ledig så hade jag nästintill inga besvär utav den alls och kunde äta gott och starkt utan någon reaktion. Har även glapp i magmunnen som orsakar en del svårigheter också. Men nu när skolan har dragit igång så har den också gjort det, dessvärre. Dock måste jag säga att jag nästintill har väntat på den. För vad vore skolan utan magkatarr? Iallafall, imorse när jag gick upp och åt så var jag knappt hungrig, vilket är konstigt för mig för frukost är imprincip mitt favvo-mål om dagen och brukar alltid vakna upp med ett trånande efter frukost, och åt lite gröt och drack te istort sett. Har inte känt någon sug efter mat eller någonting under hela förmiddagen men nu äntligen! äntligen! så kom ett litet kurr i magen min. Känns som att jag vunnit på lotteri för att äta är en väldigt viktig del för mig, annars så drabbas jag av lågt blodtryck och yrsel, väldigt snabbt. Så nu ska jag, mycket glatt, anordna en liten lunch. Senare så kommer mamsen förbi så ska vi fika. Kommer väldigt passande då jag kan behöva en redig paus från plugget. ♥


magen måste ju få må bra? (Bild från Google)

 

 

 




Plugg-lördag, duktigt!

God morgon/förmiddag änglar!

Hoppas ni har ätit en god och mysig lördagsfrukost.
Jag gick upp lite senare än E, han åkte precis iväg för att spela Beach Fotboll i Södertälje, en stor tävling som anordnas varje år. Låter riktigt kul! Han åker dit med några av sina fotbollskompisar. De var där förra året och då förlorade dem i finalen på förlängning ;)

Jag har iallafall styrt upp en plugg-lördag.
Har en del att göra inför nästa vecka så jag vill förbereda och göra en del uppgifter. Det känns faktiskt kul att göra detta idag för jag känner att jag har ingen annan att "ta hänsyn" till nu när E inte är hemma.

Ska även göra lite smycken idag, ett till Leilis som vi ska fira sen ikväll, ska bli jätte skoj! ♥

Nu ska jag börja plugga och dricka kaffe, nu sätter vi igång den här dagen. Hörs senare mina fina vänner ♥



En fredagshälsning..


Dofter

Är i villan och ska ta med mig en gammal parfym tänkte jag. Hade lite delade åsikter om denna förut och inte tagit med mig den hem till lägenheten, men nu så luktade jag på den och jag föll faktiskt. Måste vara av den anledningen som jag köpte den från första början?

Tipsar er!

God morgon mina nissar! Hur står det till?
Julbordet var jätte trevligt och gott igår, alltså efterrätterna.........Huuur goda som helst? Nomnoom.. Vanilj och kanel pannacotta bl.a.. Jag brukar göra pannacotta när vi har middagar hemma eller om det är något speciellt tillfälle och det är ju frågan om jag ska försöka ge mig på en sådan.. Galet god. Vi var alltså på Bockholmen som ligger i Bergshamra så det var nära också, vilket kan vara skönt. Jag rekommenderar det verkligen. De har tydligen brunch också och på sommarhalvåret så kan man lägga till med båten där och stå i baren som ligger vid vattnet. Mysigt!
Efter skolan ska jag förbi Klostermans och lämna lite mer smycken. Ikväll blir det middag i Bällsta, bror kommer ner idag över helgen :D ♥
politisk idé historia atår på schemat

Julbord!

Här sitter jag i min glammiga julbords klädsel. Nomnom.. Julbord ikväll/snart med Es familj, jätte trevligt ska det bli och min mage suktar galet inför maatmatmaat!
you gotta love it..

1 december - Dagens

Längesedan jag la in en färsk dagens smycken, så idag lägger jag in en dessa. Förlåt för den första bilden, det är så dåligt ljus här inne så det vart lite blurrigt..






Som ni ser så har jag julgranen och kyrkklockorna på mitt ena armband idag som jag även gjorde igår, så det är väldigt färskt idag ;)



Julberlocker

Lovade igår att jag skulle lägga upp en söt nyhet, och här kommer dem!

Snart är det ju jul och idag är det ju faktiskt 1 december :D, så vad passar inte då bättre än lite julberlocker?


 

Sen vet jag inte ifall denna har någonting med julen men jag beställde den ändå för jag vet att den är väldigt uppskattad och omtyckt ändå.


 

Svalan är väldigt populär att b.la. tatuera in någonstans på kroppen och jag har en känsla av att den är väldigt inne just nu och att det som sagt är på tapeten att låta den pryda kroppen. Men om man inte är intresserad av att tatuera in en sådan vacker fågel så kan man istället låta den pryda handleden på ett smycke. ♥

 

 

 

 

 


RSS 2.0